Kriisimaiden lasten hyvinvointi

Teimme MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmaan aiheen eri kriisimaiden lasten ja nuorten tilanteesta. Halusimme tietää, mikä on heidän nykyinen tilanteensa, kun kaikki huomio keskittyy sotaan Ukrainassa.

Haastattelimme kolmesta eri kriisimaasta kotoisin olevia asiantuntijoita, jotta tietäisimme minkälainen tilanne on heidän maidensa nuorilla.

Haastateltavat olivat toimittaja Zahra Karimy, Suar Sulaiman Suomi-Syyria Ystävyysseurasta sekä Yehya Alhajji, joka on työskennellyt vapaaehtoisena työntekijänä pakolaisleirillä.

Tehdessämme juttua saimme tietää, miten eri kriisimaiden nuoret elävät, ja mitä ongelmia heillä on. Esimerkiksi Afganistanissa nykyisen Taliban-hallinnon vuoksi tytöillä ei ole mitään oikeuksia, Syyriassa 14–15 vuotias poika joutuu menemään töihin ja tekemään pitkiä tunteja alhaisella palkalla. Palestiinassa autismikirjon nuori ei saa mitenkään tarvittavaa tukea. 

Jutun tekeminen ei ollut niin vaikea, mutta ei myöskään helppoa. Kohtasimme matkalla esteenkin, mutta hyvällä tuella saatiin hommat jatkumaan loppuun asti.

Jutun tekijät olivat Ahmad, Nancy ja Hertta.

Juttu esitettiin Viiden jälkeen -ohjelmassa 8.6.2022. Voit katsoa sen tästä.

Scrollaa sitten kohtaan 1:03:19 itse haastatteluja varten.

Ahmad Qasemi

Avainsanat