Oppijaportaali Aula helpottaa oppilaiden kouluarkea

Aula toimii helsinkiläisten perusopetuksessa olevien oppilaiden tietokoneiden aloitussivuna. Sen kautta löytyvät nopeasti myös oman koulun oppilashuollon tiedot sekä pääsy kouluterveydenhuoltoon, oman koulun kotisivulle, kaupungin kirjastopalveluihin, kouluruokailun lounaslistaan ja kaupungin lasten ja nuorten palveluihin.

“Suurin hyöty Aulasta on se, että oppilailla on olemassa luonteva kotipaikka, mistä he helposti voivat siirtyä kaikkiin sähköisiin palveluihin. Mitä vähemmän klikkauksia ja osoitteiden kirjoituksia oppilaat joutuvat tekemään, sen enemmän heille jää aikaa itse työhön. Palvelu on tärkeää myös siksi, että se on juuri opettajia ja oppilaita varten kehitetty ja meitä myös kuunnellaan sen jatkokehityksessä”, kiteyttää luokanopettaja Teemu Einola Pakilan ala-asteelta.

Aula-portaali muokkautuu käyttäjiensä yksilöllisiin tarpeisiin

Aula on käyttäjäystävällinen, sillä oppilas voi valita sivulla itselleen mieluisat palvelut omiksi suosikeiksi. Aulan kautta löytyy myös yksityisyyttä kunnioittava ja mainokseton hakupalvelu. Aulasta on kehitetty omat versiot myös lukioita ja ammatillista opetusta varten.

Aula on suunniteltu toimimaan kaikilla laitteilla. Huoltajat voivat tutustua palveluun lasten kanssa heidän Helsingin edu-tunnuksillaan osoitteessa https://aula.edu.hel.fi. Aula-palvelusta on olemassa kolme kieliversiota: suomi, ruotsi ja englanti. Ruotsinkielisissä peruskouluissa sivu on automaattisesti ruotsinkielinen.

Avainsanat