Opiskelijat tapasivat työelämään ehtineitä tarjoilijoita urapäivässä

Ravintola-alan toimijat esittelivät Kohti unelmia -tapahtumassa Prinsessantien toimipaikassa tarjoilijaopiskelijoillemme makupaloja työelämästä. Esittelijöiden joukossa oli muun muassa kaksi Stadin AO:n alumnia, joiden kokemuksista nykyiset opiskelijamme pääsivät ammentamaan omille poluilleen.

Yksi tapahtumaan osallistuneista oli syksyllä 2021 tarjoilijaopinnot Stadin AO:ssa aloittanut Venni Sivonen. Hän koki työelämässä olevien tarjoilijoiden kanssa keskustelun innoittavana.

”Oli ihana kuulla, kuinka muut ovat löytäneet itselleen sopivia juttuja tältä alalta, ja kuinka monipuolisesti tällä alalla voikaan työskennellä. Löysin tapahtumasta itselleni täydellisen työssäoppimispaikan ja sain juuri selville, että pääsen sinne työssäoppimaan”, Venni intoilee.

Monien mahdollisuuksien ravintola-ala

Alan monimuotoisuus houkuttelee myös Venniä: ”Haluaisin tehdä mahdollisimman monipuolisesti töitä, kuitenkin pääpainottaen vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa. Haluaisin työskennellä iltapäivä- ja iltapainotteisesti rennossa ympäristössä, jossa on hyvä työilmapiiri! Ravintolat, joissa tarjoillaan hyvää ruokaa ja cocktaileja olisivat mieleeni.”

Koska ihmisen pitää syödä, löytyy osaaville tarjoilijoille työmahdollisuuksia ympäri maailmaa. Tarjoilijan uraa voi luoda käytännössä missä vain.

”Työt ulkomailla kiinnostavat jonkin verran. Voisin kuvitella työskenteleväni jossain muutaman vuoden kokemuksen vuoksi, tai lähteä työssäoppimaan ulkomaille. Mutta kyllä Suomi on aina Suomi”, Venni muistuttaa.

Mukana Kohti unelmia -päivässä olivat HOK-Elanto ja Kitty´s Milkshake Bar sekä Stadin AO:n entiset opiskelijat, baarimestari Matias Pietarinen Chihuahua Julepista ja tarjoilija Iina Peltonen Nokasta. Kiitos kaikille teille, jotka olitte mukana inspiroimassa opiskelijoitamme!

PS. Haastattelimme myös alumnejamme Matiasta ja Iinaa. Heidän uratarinansa pääset lukemaan pian osoitteessa stadinao.fi.