Kolme tyttöä kävelee ulkona talvella

Autamme sinua jaksamiseen, mielen hyvinvointiin, itsenäistymiseen ja taloudellisiin asioihin liittyvissä asioissa. Voit keskustella näistä asioista muun muassa Ohjaamon sosiaalityöntekijän tai terveydenhoitajan kanssa.

Sosiaalityöntekijän kanssa voit pohtia eri ratkaisuvaihtoehtoja asumiseen, talouteen, hyvinvointiin ja ihmissuhteisiin. Jos olet jumissa elämäntilanteesi kanssa, niin voit tulla keskustelemaan sosiaalityöntekijän kanssa. Mietitään yhdessä miten pääsisit tilanteessasi parhaiten eteenpäin.

Ohjaamossa voit tavata terveydenhoitajaa ajanvarauksella. Terveystarkastuksiin sisältyy aina terveysneuvonta, jonka aiheet nousevat sinun omista tarpeistasi: terveystottumukset, elämäntavat, mielenterveys, ennaltaehkäisy, rokotustietojen tarkistaminen, päihteet ja muut riippuvuudet (pelit, internet), seksuaalineuvonta, sosiaaliset suhteet ja –taidot, sekä mahdolliset huolenaiheet.

Ohjaamon viikkokalenterista näet päivät, jolloin sosiaalityöntekijä on paikalla. Voit myös kokeilla jos Sotebotti Hester osaisi vastata kysymykseesi. Löydät Hesterin tämän sivun oikeasta alareunasta. Hän on Helsingin sosiaali- ja terveyspalveluiden chatbot. Hester osaa neuvoa sinua sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyvissä kysymyksissä.

Etsitkö harrastusta tai jotain muuta mielekästä tekemistä? Kiinnostaako sinua toimia ryhmässä tai vapaaehtoistyössä? Onko sinulla itsellesi mukavaa tekemistä?

Voit tulla Ohjaamoon juttelemaan omista toiveistasi vapaa-ajan sisällöksi. Voit tulla, vaikka et vielä tietäisi mitä vapaa-ajallasi haluaisit tehdä. Ohjaamon työntekijät auttavat sinua joka arkipäivä vapaa-ajan pohdinnoissasi.