Lukuvuosi päättyy – onnea ylioppilaille ja ammattiin valmistuneille!

Lukuvuosi 2021–2022 on takana. Varma kesän merkki oppilaille, opiskelijoille, huoltajille ja opetushenkilökunnalle ovat iloiset kevätjuhlat, jotka voidaan nyt poikkeusvuosien jälkeen järjestää.

Helsingissä lukuvuosi päättyy suomen- ja ruotsinkielisissä kouluissa sekä lukioissa lauantaina 4. kesäkuuta, ja uusia ylioppilaita juhlitaan samana päivänä. Stadin ammatti- ja aikuisopiston yhteinen kevätjuhla järjestetään perjantaina 3. kesäkuuta.

Helsingin kaupungin lukioista valmistuu tänä keväänä yhteensä 1830 ylioppilasta. Stadin ammatti- ja aikuisopistosta eli Stadin AO:sta on mahdollista valmistua jatkuvasti. Tänä keväänä valmistuvia on noin 2400.

“Onnea jokaiselle valmistuneelle ammattilaiselle. Jokainen voi varmasti olla ylpeä saavutuksistaan. Juhlan aika on nyt ja voitte ylpeinä astua työelämään ammattiosaajina”, ammatillisen koulutuksen päällikkö Maria Sarkkinen sanoo.

”Parhaat onnittelut kaikille!”

Helsingin kaupungin lukiot julkaisevat uusien ylioppilaiden nimet verkkosivuillaan. Tiedot julkaistaan ylioppilaista, jotka eivät ole kieltäneet nimensä julkaisua.

“Koronan leimaaman opiskeluajan jälkeen on hienoa, että voimme viettää ylioppilasjuhlia perinteiseen tapaan. Parhaat onnittelut kaikille ylioppilaille ja riemullista lakkiaispäivää”, toivottavat lukiokoulutuksen päälliköt Harri Korhonen ja Moa Thors.

Uusi lukuvuosi alkaa elokuussa

Kesäloman jälkeen koulutyö alkaa kaupungin suomen- ja ruotsinkielisissä peruskouluissa ja lukioissa torstaina 11. elokuuta. Helsingin aikuislukion syyslukukausi alkaa maanantaina 29. elokuuta.

Stadin AO:hon yhteishaussa sekä kevään jatkuvassa haussa valittujen opiskelijoiden opinnot alkavat pääsääntöisesti keskiviikkona 3. elokuuta. Jatkavien opiskelijoiden opinnot etenevät henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Kuva: Julia Kivelä / Helsinki Material Bank