Helsinki tarjoaa syyslomalla lapsille ja nuorille runsaasti tekemistä sekä lähes sata maksutonta tapahtumaa 

Syyslomaviikon aikana Helsingissä on lähes sata nuorille ja lapsiperheille suunnattua tapahtumaa. Kaupungin syyslomaohjelmasta suurin osa on maksutonta, ja maksullisetkin elämykset ovat edullisia. Syysloman koko tarjonta on koottu yhteen Nuorten Helsinki -verkkosivulle, josta löytyvät kaikki kaupungin nuorille suunnatut palvelut. Syyslomaa vietetään Helsingissä 16.–22.10. 

Syyslomaa voi viettää Helsingissä monilla eri tavoilla. Tarjolla on erilaisia tapahtumia lapsille ja nuorille ympäri Helsinkiä. Tapahtumapaikkoina toimivat muun muassa eri alueiden nuorisotalot, tapahtumapaikat, liikuntapaikat, kirjastot sekä kulttuurikeskukset ja museot.  

Helsingin syysloma tarjoaa puuhaa lapsille ja perheille 

Syyslomaviikolla kirjastoissa askarrellaan ja pelataan yhdessä. Esimerkiksi Jakomäen kirjaston työpajoissa tehdään keppareita ja opetellaan glittermeikkauksen saloja. Oodin maksuttomissa pelipajoissa puolestaan pääsee uppoutumaan koodauksen ja Minecraftin maailmaan. Kirjastoissa vietetään myös valtakunnallista satupäivää keskiviikkona 18.10., jolloin on luvassa erilaisia tarinatuokioita etenkin perheen pienimmille. 

Yhteistä tekemistä löytyy myös taiteen parista. Annantalolla rakennetaan syyslomaviikon varrella yhteisöllistä Byggaa stadii -näyttelyä. Keskiviikkona 18.10. vietetään lisäksi valtakunnallista satupäivää, jonka aikana voi askarrella oman satukirjansa, katsella leffoja ja viihtyä Kekäläinen & Companyn tanssiteoksen parissa. 

Malmitalolla ja Vuotalolla esitetään syyslomaviikolla rakastettuja koko perheen elokuvia. Stoa ja Vuotalo tarjoavat myös eri-ikäisille lapsille ja nuorille suunnattuja kursseja, joilla tehdään omaa luonnonkosmetiikkaa, tutustutaan suunnittelijan ja arkkitehdin töihin ja luodaan taideteoksia luontoon. Syyslomaviikon musiikillinen huipennus on tämän hetken kiinnostavimpiin artistitulokkaisiin kuuluvan Madboialin esiintyminen Vuotalolla lauantaina 21.10. 

Töölön kisahallissa järjestetään jälleen perinteinen alakouluikäisten EasySport-liikuntatapahtuma kolmen päivän ajan maanantaista keskiviikkoon 16.–18.10. klo 11–14. ”Kisiksellä” pääsee tuttuun tapaan kokeilemaan erilaisia lajeja kuten pallopelejä ja parkouria pelkällä Kisahallin sisäänpääsymaksulla (lapset 2 €/aikuiset 3,50 €/muut 2 €). Mukaan voi tulla koska tahansa itselle sopivana aikana ilman ennakkoilmoittautumista. 

 
Syyslomalla myös kaupungin uimahallit ovat avoinna normaalien aikataulujen mukaisesti. 

Keskiviikkona 18. lokakuuta kello 15.00–20.00 Myllypuron Liikuntamyllyssä (Jauhokuja 3) järjestetään koko viikon suurin ja kaunein nuorten liikuntatapahtuma, johon on kaikilla alle 18-vuotiailla maksuton sisäänpääsy. Tapahtumaa tähdittää futistähti Paulus Arajuuri, joka vierailee tapahtumassa kello 16.00–17.00. Arajuuren pääsee haastamaan esimerkiksi puhallettavan futiskentän pelailuihin. Lisäksi Liikuntamyllyssä pääsee kokeilemaan muun muassa salibandyä, kamppailulajeja, kiipeilyä, street workoutia, toiminnallista treeniä ja paljon, paljon muuta. 

Nuorille tarjolla keikkoja, kursseja ja yhdessäoloa 

Helsingin syysloma on myös täynnä musiikkia ja tanssia.  

Myllypuron Liikuntamyllyssä (Jauhokuja 3) tanssitaan maksuttomilla K-pop, breakdance, hiphop, street dance, nykytanssi ja afrobeat tunneilla syyslomaviikon maanantaista keskiviikkoon 16.-18. lokakuuta. 

Syyslomalla keikkoja pyritään tarjoamaan ikärajattomina sekä nuorille että perheille. Esimerkiksi Tiivistämöllä on maanantaina DJ Academy aloittelijan kurssi ja masterclass ja keskiviikkona Open Mic. Torstaina järjestetään Indie222-tapahtuma, jossa esiintyvät Helmi Antila Quartet, Rebekka Holi, Sir Liselot ja Hopeasiivet. Perjantaina Melodic Meltdownissa esiintyvät Ani, Figaro ja Ilo. Tapahtumat ovat ikärajattomia ja maksuttomia.  

Syyslomalla nuoret pääsevät viettämään aikaa yhdessä myös eri teemaisilla kursseilla. Tarjolla on pelinkehitysleiri, leffaviikko, mangapiiri, korupaja, sirkuskerho ja paljon muuta. 

Nuorisotalot järjestävät syyslomalla monipuolista tekemistä yhdessä nuorten kanssa. Nuorisotaloilla pelataan, katsellaan leffoja ja hengaillaan yhdessä tuttujen ja uusien kavereiden kanssa – nuorilla itsellään on mahdollisuus vaikuttaa päivien ohjelmaan.  

Katso koko syysloman tarjonta: https://nuorten.hel.fi/syysloma/