Käsitelty

Vuosaaren Uutelan grillikatos huutaa parempia roskiksia

Näin Facebookin Vuosaari – ryhmässä tämän kuvan ja ajattelin, että tämä on väärin. Piti tehdä jotain ja päätin tehdä aloitteen.

Usein jos roskis täyttyy, niin ihmiset jostain syystä jättää roskikset lojumaan roskiksen viereen. Iso ja kannellinen roskis olisi hyvä, ettei eläimet pääisi niihin käsiksi. Ei niin paljoa vaivaa vaatisi niiden laittaminen? Mitä enemmän roskiksia saadaan Uutelaan sopiville paikoille, sitä vähemmän sattuisi tälläisiä tilanteita ja roskat eivät joudu luontoon. Uutelassa käy paljon ihmisiä luonnossa ja uimarannoilla, joten grillikatosta tottakai käytetään grillaamiseen ja eväiden syöntiin. Lainaan rakennusviraston nettisivuilta kaupungin tavoitteita luonnonhoidosta

”Kaupungin omistamien metsien, niittyjen, maatalousalueiden, rantojen ja pienvesien hoitoa nimitetään luonnonhoidoksi. Sen avulla ulkoiluun tarkoitetut viheralueet niin kaupungissa kuin sen ulkopuolella, esimerkiksi Nuuksiossa, pidetään kunnossa asukkaita ja muita alueiden käyttäjiä varten.

Luonnonhoitoa ohjaavat kaupunginhallituksen hyväksymät linjaukset. Luonnonhoidon tavoitteena on hoitaa virkistyskäytössä olevia viheralueita niin, että ne ovat viihtyisiä ja turvallisia samalla kun niiden maisema- ja luontoarvot turvataan.”

Onko näin tapahtunut Uutelan kohdalla? Siitä en ole varma, mutta siitä olen varma, että roskikset ovat tärkeitä metsälle, eläimille ja tietysti kaupunkilaisille. Tälläistä ei saisi tapahtua missään!

Valtteri Heinonen
Ruudin ydinryhmäläinen

Hei!

Kiitos palautteestanne. Tarkistamme roskisten riittävyyden seuraavalla työmaakierroksella lisäksi tuottajan tekemien omien valvontakierrosten lisäksi.

Siellä on aika isot astiat, mutta ilmeisesti käyttö on lisääntynyt ja nyt joudumme tarkastelemaan astioiden määrää/tyhjentämistarpeen lisäämistä.

Ystävällisin terveisin
Tea Karjalainen

Rakennusvirasto
Katu- ja puisto-osasto
Ylläpitotoimisto