Käsitelty

Ulkoliikuntasali Etelä-Haagaan

Haluaisitko päästä kesäkuntoon? Ideamme on saada Etelä-Haagaan ulkoliikuntasali. Tarkoitus olisi saada erilaisia kuntoilulaitteita. Salin pitäisi sopia kaiken ikäisille sekä tasoisille. Ulkoliikuntasali sopii erittäin hyvin niille jotka eivät halua käyttää rahaa salikorttiin tai omiin kuntolaitteisiin. Varsinkin nyt koronan aikaan kun sisäsalit on kiinni ja niitten aukioloajoista ei voi olla varma, niin tämä ratkaisisi myös sen ongelman. Ulkosalin ohelle voisi myös asentaa juomapisteen niin voi täyttää vesipullon. Salin sijainti sijaitsisi Haagan peruskoulun takapihan kukkulan päällä, sijainti on hyvä koska se on näkyvä ja myös läheisten koulujen lapset voivat käyttää sitä esimerkiksi välitunneilla.
Teimme aloitteen myös nuortenideat.fi:hin (https://www.nuortenideat.fi/fi/ideat/2726/)

 

VASTAUS

24.08.2021

 

Hyvä Aloitteentekijä, kiitos hyvästä aloitteesta ja pahoittelut vastauksen viipymisestä! Etelä-Haagan nykyisen liikuntapuiston, Steniuksenkentän alueelle on kaavoitettu asuinkortteli, joten liikuntapuisto tulee siirtymään uuteen paikkaan muutaman vuoden päästä. Kysyin tilanteesta kaupunkitila- ja maisemasuunnittelustamme ja sieltä kerrottiin, että liikuntapuiston uuden paikan selvittelyn yhteydessä tullaan selvittämään myös hyvin varustellun ulkokuntoilupisteen, siis ulkokuntosalin sijainti. Näin liikuntapuisto ja ulkokuntosali voitaisiin toteuttaa samaan aikaan. Ulkokuntosalit pyritään sijoittamaan hyvien yhteyksien päähän ja mielellään liikuntapuistojen yhteyteen. Näin toimitaan esimerkiksi Kruunuvuorenrannan liikuntapuistossa.

Ulkoliikuntapaikat ovat korona-aikana olleet erittäin suosittuja ja kaupallisiakin ulkosaleja on perustettu. Kaupunki pyrkii kehittämään eri alueita tasapuolisesti ja omalla vuorollaan, eikä Haaga ole valitettavasti ihan seuraavana vuorossa, mutta ulkokuntosali on nyt tosiaan otettu mukaan Steniuksenkentän korvaavan paikan etsintään. Hyvää ja liikunnallista syksyä teille Haagaan!

Lisätiedot:

Anna Villeneuve, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36045, anna.villeneuve(a)hel.fi

Jussi Luomanen, kaupunkitila- ja maisemasuunnittelupäällikkö, puhelin: 310 38626

jussi.luomanen(a)hel.fi

 

Anni Sinnemäki

apulaispormestari