Käsitelty

Toinenkin Ohjaamo Itä-Helsinkiin?

Kampissa toimiva palvelupiste Ohjaamo on mielestäni todella hyvä konsepti. Se kokoaa saman katon alle esimerkiksi psykologin, opinto- ja uraohjaajan palvelut. Ohjaamon mainostaminen on onnistunut, ja onnistuu mielestäni todella hyvin. Ohjaamon ”brändin” luominen on käsitykseni mukaan onnistunut varsin hyvin, ja esimerkiksi sosiaalisessa mediassa läsnäolo pitää sen jatkuvasti pinnalla.

Esimerkiksi Itä-Helsinkiin, vaikka jonnekin Itäkeskuksen alueelle, voisi suunnitella toistakin Ohjaamoa. Ei tarvitse aloittaa täysin alusta, vaan jostakin kaupungin jo tällä hetkellä omistamasta tilasta, toimipistestä tai palvelukeskuksesta voisi pyrkiä erottamaan sopivan osan, jonne keskittäisi juuri Ohjaamon palveluita. Se vaatisi totta kai vähän muuttoa ja käytännön järjestelyjä, mutta itä-Helsinkiin palveluja ei välttämättä tarvitse luoda radikaalisti lisää, vaan niitä voisi vain keskittää samalla tavalla fiksusti kuin keskustan Ohjaamo-hankkeessa on tehty.

Mahdollisia, fiksuja paikkoja tälle Ohjaamolle voisi löytyä esimerkiksi Herttoniemestä, Itäkeskuksesta, Vuosaaresta tai Kontulasta. Nämä sijainnit ovat hyviä, koska ne ovat metroradan varrella, ja niihin on helppo mennä. Lisäksi Itä-Helsingin asukkailla on suhteellisesti suurempi tarve kaikille sosiaalipalveluille. Jos alueelle saisi matalan kynnyksen palvelupisteen, jonne voi tulla myös ilman ajanvarausta, se voisi ylipäätään lisätä palveluja tarvitsevien nuorten pääsyä niiden pariin.

Hei Okko!

Kiitos viestistäsi, hyvästä aloitteestasi ja palautteestasi Ohjaamo Helsingin toiminnasta!

Ohjaamon toiminnan laajentuminen Itä-Helsinkiin on todella tärkeä asia ja hienoa, että toit siihen ajatuksia ja näkökulmia.

Tavoitteena on, että nuoret saisivat yhden paikan kautta monia palveluita myös muualla kuin keskustassa. Ohjaamon laajentamisessa liikkeelle on lähdetty nimenomaan Itä-Helsingistä. Yhteistyö on aloitettu viime kesänä ja syksynä erityisesti nuorisotalojen ja kirjaston kanssa. Kesällä kokeilimme myös pop up –Ohjaamoa Itäkeskuksessa. Ensi vuoden alusta tavoitteena on tiivistää yhteistyötä sosiaalityön ja Kelan kanssa.

Tarkkaa suunnitelmaa siitä, tuleeko johonkin tilaan pysyvä Ohjaamon kaltainen toimipiste, ei tällä hetkellä ole, mutta mietimme erilaisia tapoja tuoda Ohjaamon palvelut jo olemassa olevien nuorten palveluiden kylkeen. Mikäli sinulla on kiinnostusta ja mahdollisuutta olla enemmän mukana Ohjaamon idän suunnittelutyössä, niin voit olla suoraan minuun yhteydessä ja tulla mukaan johonkin suunnittelutapaamiseemme ensi vuoden alussa.
Ystävällisin terveisin,
Tia Teckenberg
Suunnittelija, Ohjaamo Helsinki
p. 09 31036196 / 040 1628776
tia.teckenberg@hel.fi