Käsitelty

Skeittipuisto Myllypuroon/Itäkeskukseen

Itäkeskuksessa ja Myllypurossa ei ole tällä hetkellä skeittipuistoja. Koen, että tämä on ongelma sillä olen nähnyt monta skeittajaa itäkeskuksen ja myllypuron alueella. Itäkeskuksessa ja Myllypurossa (sekä niiden lähialueella) asuu paljon kaiken ikäisiä skeittaajia ja scoottajiaa, jotka haluaisivat uuden skeittipuiston lähialueelleen. Melu ei olisi myöskään ongelma, sillä varsinkin Myllypurosta löytyy paljon alueita joidenka lähellä ei ole asuntoja (esim. Pieni metsäalue Myllypuron kirkon vieressä). Skeittipuisto ei olisi positiivinen uudistus vain Myllypurossa/Itäkeskuksessa asuville, sillä molempiin alueisiin on erinomaiset kulkuyhteydet. Myllypuroon on myös lähiaikoina avautunut Metropolia ammattikorkeakoulu. Skeittipuisto olisi varmasti iloinen yllätys myös opiskelijoille.

Aloitteesi skeittipuiston saamiseksi Myllypuroon/Itäkeskukseen

Hyvä Pele

Ehdotat aloitteessasi skeittipuistoa Myllypuroon tai Itäkeskukseen

Helsingin skeittiohjelmassa 2015-2019 Myllypuron / Itäkeskuksen alueelle ei vielä suunniteltu skeittipuistoa, koska silloisen vaikutusaluetarkastelun mukaan alueen skeittaajien katsottiin voivan hyödyntää Kontulan, Pihlajamäen ja Vuosaaren skeittipuistoja sekä Kontulan skeittihalua. Tilanne on siinä mielessä muuttunut, että alueen väestömäärän ja skeittausharrastuksen kasvun lisäksi Myllypurossa on avattu kuuden tuhannen opiskelijan kampus. Alueelle olisi hyvä toteuttaa vähintäänkin paikallinen skeittipuisto.

Liikuntapalvelukokonaisuudella ei ole Myllypuron / Itäkeskuksen suunnalla riittävää aluetta skeittipuistoa varten, mutta tällainen saattaisi löytyä kaupunkiympäristön hallinnoimilta alueilta. Seuraamme tilannetta. Kaupunginsihteeri Leena Mickwitz on sinuun yhteydessä viimeistään marraskuussa ja kertoo, onko hanke etenemässä.

Kiitos aloitteestasi ja oikein mukavaa kesää sinulle!

Lisätiedot: Leena Mickwitz, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36054
leena.mickwitz(a)hel.fi

Nasima Razmyar
apulaispormestari