Käsitelty

Skeittimestoja/miniramppeja Munkkiniemeen

Nuoret toivovat alueelle lisää skeittimestoja/miniramppeja, jos sateen suojassa, niin sitä parempi, koska silloin se mahdollistaisi pidemmän harrastusajan eikä olisi niin sidonnainen sääolosuhteisiin. Tämä edistäisi yleistä liikkuvuutta ja mahdollistaisi nuoria harrastamaan omalla lähi-/ kotialueellaan. Hanke olisi hyvä, sillä nuoret saisivat liikuntaa ja ehkäisisi alueen nuorten joukkoliikenteen käyttöä varsinkin covid-19 viruksen aikana. Koska paikat olisivat lähellä asuinaluetta, ei nuorten tarvitsisi huolehtia korona rajoituksista muualla kaupungissa, myös isona hankkeen syynä on se, ettei Munkkiniemen alueen lähellä ole skeittipuistoa/siihen tarkoitettua paikkaa. Hanke auttaisi myös nuorten hengaus paikkojen valitsemisessa, sillä jotkut skeittaajat saattavat skeitata paikoissa missä se on kiellettyä, siten tämä vähentyisi, jos he saisivat paikan missä saisi skeitata aivan rauhassa ja siihen tarkoitetussa paikassa.
Skeittimestojen materiaaleissa tulee panostaa kestävyyteen ja ennen kaikkea turvallisuuteen.

VASTAUS

 

5.2.2021

Munkkiniemen skeittipaikkoja koskeva nuorten aloite

Hyvä Aloitteentekijä,

kiitos skeittipaikkoja koskevasta aloitteestasi. Ehdotat että Munkkiniemen alueelle rakennettaisiin lisää skeittipaikkoja tai miniramppeja, mielellään sateen suojaan, jotta nuorilla olisi luvallinen skeittaukseen tarkoitettu paikka.

Helsingin kaupungilla tehdään parhaillaan uutta skeittiohjelmaa. Siinä selvitetään nykyisten skeittipaikkojen kehittämistä ja kartoitetaan mahdollisuuksia uusille paikoille. Myös Munkkiniemen alueelta etsitään sopivia paikkoja. Siinä yhteydessä on hyvä selvittää myös sateelta suojaavia rakenteita ja erilaisiin sääolosuhteisiin varautumista.

Munkkiniemessä on jo nyt Munkinpuiston leikkipuiston yhteydessä kahluuallas, jota saa käyttää temppupotkulautailuun eli scoottaukseen niinä aikoina, kun se ei ole käytössä kahluualtaana.

Aloitteesi huomioidaan uuden skeittiohjelman valmistelussa. Toivotaan että sen myötä Munkkiniemeenkin saataisiin skeittaukseen sopiva paikka.

Lisätiedot

Maria Nyfors, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 21731 maria.nyfors(a)hel.fi

Nasima Razmyar

apulaispormestari