Käsitelty

Sateenkaariystävällinen kahvila

Helsingin alueella liikkuu paljon sateenkaari ihmisiä, jotka etsii turvallista paikkaa missä oleskella. Tietenkin Helsingistä löytyy jo sateenkaariystävällinen kahvila missä lgbtq+ nuoret voi oleskella, mutta se on liian pieni mahduttaa montaa ihmistä. Sateenkaari nuorilla on liian vähän paikkoja missä he voivat tuntea olonsa turvalliseksi.

Tämän takia pitäisi avata uusi sateenkaariystävällinen kahvila, jotta monella lgbtq+ nuorella voisi olla turvallinen olo. Kahvila tarjoaisi Töölön alueella turvallisen paikan lgbtq+ ihmisille missä he voisivat oleskella huoletta. Kahvila tarjoaisi myös oleskelupaikan muille kuin lgbtq+ ihmisille ja voisi näin normalisoida sateenkaari ihmisten olemassaolon.

 

VASTAUS

1.2.2021

Sateenkaariystävällistä kahvilaa koskeva nuorten aloite

 

Hyvä Aloitteentekijä,

kiitos sateenkaarikahvilaa koskevasta aloitteestasi. Ehdotat että TööIöön tai Munkkiniemeen avattaisiin uusi sateenkaariystävällinen kahvila, jossa lgbtq+ nuorilla olisi turvallinen olo. Kahvila tarjoaisi oleskelupaikan myös muille ja voisi siten normalisoida sateenkaari-ihmisten olemassaolon.

 

Eri puolilla Helsinkiä on kaupungin nuorisopalveluiden ja muiden toimijoiden järjestämää sateenkaaritoimintaa nuorille, mutta olet oikeassa siinä, että sitä ei ole juuri tällä alueella. On ensiarvoisen tärkeää, että kaikille nuorille löytyy paikka, jossa on turvallista olla omana itsenään. Se on myös totta, että sateenkaariystävällinen kahvila tuo sateenkaarevia ihmisiä näkyviksi alueella ja voi omalta osaltaan tehdä moninaisuutta arkisemmaksi.

 

Munkkiniemen nuorisotyöyksikön vastuuohjaaja edistää aloitetta sinun ja mahdollisesti myös muiden asiasta kiinnostuneiden nuorten kanssa. Mukana on myös nuorisopalvelujen IrisHelsinki, joka järjestää sateenkaarevaa toimintaa 13-29-vuotiaille yhteistyössä mm. Helsinki Priden kanssa.

 

Sateenkaarikahvila voisi sijoittua johonkin jo olemassa olevaan yksityiseen tilaan tai julkiseen kaupungin hallinnoimaan tilaan kuten Munkkiniemen nuorisotalolle, sen piha-alueelle tai kirjastoon. Kahvilalle kartoitetaan kaupungin nuorisopalvelujen omien toimipaikkojen lisäksi myös muita sopivia tiloja.

 

Tämänhetkisen pandemiatilanteen ja rajoitusten vuoksi sellainen kahviIatila, jossa voitaisiin olla myös ulkona, olisi tulevaa kevättä ja kesää ajatellen hyvä. Nuorisotyö on pandemiatilanteen takia toiminut nyt enemmän ulkotiloissa kuin aiemmin ja siitä on hyviä kokemuksia. Sateenkaarikahvilassa voisi ajoittain olla myös nuoriso-ohjaaja paikalla.

 

Munkkiniemen nuorisotyöyksikön vastuuohjaaja jatkaa kahvilatilojen kartoittamista ja toiminnan käynnistämistä yhdessä sinun ja muiden nuorten kanssa.

 

Lisätiedot:

Maria Nyfors, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 21731, maria.nyfors(a)heI.fi

 

Nasima Razmyar

apulaispormestari