Käsitelty

Rantakioski Lauttasaareen

Minun mielestäni Veijarivuoren uimarantaan pitäisi rakentaa rantakioski, sillä monet käyvät kesäisin uimassa tällä rannalla. Rannalla on jo kahvila(Paseo), mutta kioskista voisi saada esimerkiksi vesileluja, sekä sup-lautoja. Kioskilta saisi myös välipalaa ja pyyhkeitä. Siellä voisi myös olla grilli, jota voi vuokrata.

Syy tällaiseen kioskin tarpeeseen on yksinkertainen:

Helsingin kaupunki ei mielestäni ole panostanut Veijarivuoren uimarantaan ja joka vuosi siellä käy vain vähemmän ja vähemmän väkeä uimassa. Mielestäni rantakioski antaisi koko alueelle mukavaa ilmapiiriä ja tietenkin valtion kioski antaisi kaupungille tuloja. Kioskiin ei myöskään tarvitsisi investoida paljon ja voisitte tarjota sieltä kesätyöpaikkoja. Nuoret voisivat innostua tällaisesta paikasta ja nuoret saisivat siitä inspiraatiota työelämään.

Alue on jo nyt vattuniemeläisten suosiossa ja voitte lisätä iloisuutta rantakioskilla.

Aloitteesi rantakioskin saamisesta Veijarivuoren uimarantaan

HEL 2019-005115 T 10 05 01

Hyvä Ella

Ehdotat aloitteessasi, että Veijarivuoren uimarannalle pitäisi rakentaa kioski. Kerrot aloitteessasi, että rannalla on jo kahvila, mutta kioskista voisi saada esimerkiksi vesileluja ja sup-lautoja, välipalaa ja pyyhkeitä ja sieltä voisi vuokrata grillin. Rantakioski loisi mukavan ilmapiirin, ja se tarjoaisi nuorille kesätyöpaikkoja.

Pyysin aloitteesi johdosta selvitystä kaupungin liikuntapalveluilta. Sieltä kerrottiin, että kaupunki on rakentanut kahviloita ja kioskeja vain muutamille rannoille, tunnetuin niistä on varmaan Hietaniemen kahvila. Muilla rannoilla kaupunki pyrkii aktiivisesti löytämään kahviloille paikkoja ja samalla yrittäjiä, jotka perustaisivat kahvilan tai kioskin. Ratkaisut voivat olla keveitä: monet yrittäjät pyörittävät kahvilatoimintaan kahvilavaunuista tai konteista käsin. Esimerkiksi Mustikkamaan uimarannalla on jo vuosia toiminut kioskiyrittäjä, jolla on oma kioskikontti. Liikuntapalvelut on myös tarjonnut SUP-lautayrittäjille vuokrapaikkoja. Kaikille paikoille ei ole kuitenkaan löytynyt yrittäjiä, ei myöskään Veijarivuoren uimarannalle.

Kaupunki pitää tärkeänä tarjota nuorille kesätöitä. Meillä on käytössä kesäseteli ja erityisiä määrärahoja nuorten palkkaamiseksi kesätöihin. Liikuntapalvelutkin palkkaa kesäisin kymmeniä nuoria esimerkiksi siivoamaan rantoja ja liikuntapuista.

Kiitän sinua hyvin perustellusta aloitteesta ja toivotan sinulle oikein mukavaa kesää.

Lisätiedot Leena Mickwitz, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36054 leena.mickwitz(a)hel.fi

Nasima Razmyar
apulaispormestari