Käsitelty

PUKINMÄEN NUORISOTALO PIDETTÄVÄ HELSINGIN NMKY:LLÄ

Pukinmäen nuorisotalo irtisanotaan namikalta, eli Helsingin NMKY:ltä, sillä Helsingin kaupunki haluaa sen haltuunsa. Tämän takia nuorisotalon työntekijät menettävät työpaikkansa ja lähtevät pois mm, Tomppa ja Mia. Myös leirikeskus Pellistä tulee Helsingin kaupungin omistama, eli leirejä ei enää järjestetä HNMKY:n kanssa.

Mitä sen jälkeen nuorisotalolle voisi tapahtua? Jos vanhat ja tutut työntekijät lähtevät ja uudet tulevat tilalle, väheneekö nuorisotalon kävijämäärä vai pysyykö se samana? Entäs onko siellä enää samanlainen turvallinen ja rento, tunnelma ja meininki? Olemme huolissamme nuorisotalon tulevaisuudesta, myös omastamme ja siellä kävijöiden. Nuorisotalon väki on todella luotettavaa ja heille voi puhua kaikesta, mutta jos työntekijät vaihtuvat, pystymmekö luottamaan heihin ja puhumaan heille?

Me olemme tehneet yhdessä adressin, johon yritämme saada mahdollisimman monta nimeä vaikuttamaan tähän asiaan. Tämä on meille hyvin tärkeää ja yritämme parhaamme. Ja miksi yritämme ja teemme tämän? Haluaisimme kovasti, että Pukinmäen nuorisotalo jää NMKY:lle ja, että työntekijät pysyvät samoina.

Hei ja kiitos palautteesta. On ilahduttavaa kuulla, että olet tyytyväinen toimintaan Pukinmäen nuorisotalolla ja että työntekijöiden kanssa on syntynyt hyvät suhteet.

Aluksi haluan korjata virheellisen tiedon Pellin leirikeskuksesta. Se tulee jatkossakin olemaan HNMKY:n leirikeskus, eikä siis ole siirtymässä esim. Helsingin kaupungille. Tarkistin asian vielä Jyrki Eräkoskelta HNMKY:ltä ja hän vahvisti asian.

Pukinmäen nuorisotalon siirtyy 1.7.2016 nuorisoasiainkeskuksen omaksi toimipaikaksi. Ymmärrän erittäin hyvin huolen siitä, että henkilökunnan vaihtuminen voi vaikuttaa nuoriin, jotka aktiivisesti käyvät Pukinmäen nuorisotalolla. Meillä on ensi viikolla 14.10 palaveri HNMKY:n edustajien kanssa ja keskustelemme mm. henkilöstöasioista. Tässä vaiheessa en valitettavasti pysty sanomaan henkilökuntaan liittyvistä asioista enempää.

Pukinmäen nuorisotalon siirtyminen nuorisoasiainkeskukselle ei millään tavoin johdu siitä, minkälaista toiminta on tällä hetkellä. HNMKY:n toimintaan ollaan erittäin tyytyväisiä. Taustalla on lainsäädännön tuomat velvoitteet ja määräykset: jos kaupunki haluaa ostaa jonkin palvelun ulkopuolelta (tässä tapauksessa nuorisotalotalotoiminnan), tulee se kilpailuttaa. Eli kenellä tahansa järjestöllä, yrityksellä tms. taholla on mahdollisuus osallistua kilpailutukseen. Emme siis ennakolta voi tietää sitä, kuka mahdollisesti jatkaisi toimintaa, mikäli kilpailutus toteutettaisiin. Toinen vaihtoehto on se, että toiminta siirtyy osaksi nuorisoasiainkeskusta ja näin nuorisolautakunta päätti kokouksessaan 10.9.2015. Nuorten ja ohjaajien välisten suhteiden kannalta tämä päätös on kilpailutusta parempi. Nyt ei ole vaarana sitä, että henkilökunta vaihtuu 4-5 vuoden välein.

Nuorisotalojen toiminnan tulisi aina ja kaikkialla vastata ympäröivän alueen ja talolla käyvien nuorten tarpeisiin. Voin luvata, että nuorilla tulee olemaan mahdollisuus vaikuttaa Pukinmäen nuorisotalon toimintaan myös jatkossa. Lupaan myös sen, että järjestämme nuorisotalolla tilaisuuden, jossa keskustellaan siirtymiseen liittyvistä asioista. Tämä tilaisuus on varmaan järkevää järjestää sen jälkeen kun tiedämme enemmän siitä, miten muutos vaikuttaa nykyiseen henkilökuntaan.

Mielelläni vastaan kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin, jos vastaukseni oli jossain asioissa epätarkka. Minuun voit olla yhteydessä suoraan sähköpostitse tai puhelimitse. Lähetän tämän vastauksen myös tiedoksi HNMKY:n Jykri Eräkorvelle ja Ritva Vareliukselle, joka toimii nuorisoasiainkeskuksen toiminnanjohtajana Mlami-Pukinmäen alueella.

Ystävällisin terveisin
Merja Hovi
merja.hovi@hel.fi
p. 050-559 1757