Käsitelty

Parkour-rata Malminkartanoon

Aloite saapunut 23.11 2022
 
Parkour-rata, jossa voi aloittelijat ja kokeneet voisivat harrastaa parkouria ilmaiseksi. Rata voisi tulla esimerkiksi Malminkartanon skeittipuiston yhteyteen.
Koska esimerkiksi Malminkartanossa, Kannelmäessä, Myyrmäessä, Konalassa yms. ei ole parkour -ratoja muille ja se olisi myös kivaa vapaa-ajan toimintaa.
 
Vastaus pvm: 21.12.2022

PARKOUR-RATA MALMINKARTANOON

 
Hei,
Kiitos aloitteestasi! Parkour on yksi niistä uusista lajeista tai harrastuksista, jonka kiinnostuksen lisääntymiseen meidän pitää kaupungissa paremmin vastata. Tai ehkä parkour ei itsessään ole niin uusi laji, itsekin harrastin sitä jossain muodossa Pasilassa nuoruudessani 1980- ja 90-luvuilla. Tosin emme tienneet sen olevan nimeltään parkouria. Ja ollenkaan kaikkia niitä hienoja temppuja emme tehneet, mitä nykyään kuuluu lajiin.
Kaupungissa on selvästi kysyntää parkour-radoista. Kun katsoo esimerkiksi niitä toiveita, joita koululaisilla on harrastuskerhoihin, nousee parkour vahvasti esille. Siitäkin näkökulmasta ehdotuksesi parkour-radaksi Malminkartanon-Kannelmäen alueelle on perusteltu.
Kaupungin nuorisopalvelut ovat tuoneet ehdotuksesi esille, kun parhaillaan mietitään ja valmistellaan alueen Malminkartanon alueen kehittämistä. Esimerkiksi Malminkartanossa purettavan Apollon yhteiskoulun ja Malminkartanon ala-asteen piha-alueiden suunnittelussa tehdään yhteistyötä ja käydään läpi näiden ulkoalueiden käyttöä.
Yhteistyössä on mukana myös kaupunkiympäristön toimiala ja ehdotuksesi on heillä nyt tiedossa. Parkour-radan tarve ja sijainti tarkastellaan osana alueen kaavoitusta. Me kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalle nostamme nyt tätä ehdotusta ja tarvetta esille ja toivottavasti se voisi myös toteutua.
Hyvää alkavaa lomaa!
Lisätiedot Anja Vallittu, kaupunginsihteeri, puhelin 09 310 36046, anja.vallittu(a) hel.fi
Marjo Poteri, toiminnanjohtaja, puhelin 310 89033, marjo.poteri(a)hel.fi
Terveisin,
Paavo Arhinmäki
Apulaispormestari