Käsitelty

nuorille discoja

Olen tässä jo pitkään miettinyt ihmisten ihmettelyä siitä kuinka nuoret syrjäytyvät, pelaavat kotonaan videopelejä yksinään tai liikkuvat ihan väärissä porukoissa ulkona ja rupeavat kapinallisiksi. Itse rakastan katsoa elokuvia, varsinkin tanssielokuvien katselua. Siitä tulee itsellekin fiilis, että haluaisin vain tanssia. Aina kun olen katsonut sellaisen, mieleeni tulee vain, että miksi Suomessa ei voi olla mitään tallaista?

Tiedän, että mm. nuorisotilat järjestävät omia discoja ja Gloriassa järjestetään omia alaikäisille tarkoitettuja yökerhoja joinain iltoina, mutta ne nuorisotilojen discot rajoittuvat yleensä ala-aste ikäisiin ja loppuvat vanhempien toiveesta jo 22:00, kun taas Gloriaan ei kukaan vanhempi lastaan päästäisi; pääsymaksu 10€ joskus enemmänkin, nuori tulisi keskellä yötä kotiin.. Ei se minun nuorenkaan korvassa kuulosta ollenkaan hyvältä.

Niinpä ehdotan, että 14-17 vuotiaille pidettäisiin ihan omia discoja vuokratuissa tiloissa tai vaikka rakennettaisiin sellainen tila ihan sitä varten, että nuorilla olisi jokin paikka jossa pitää kivaa iltaa kavereiden kanssa. Mahtavaa olisi myös jos saataisiin joitain suomalaisia artisteja esiintymään tällaisiin tilaisuuksiin myös. Vähän kuin Gloriassa järjestetään yläasteikäisille discoja, mutta vaan niin, että ne loppuvat aikaisemmin ja vaadittaisiin paljon pienempää sisäänpääsymaksua, sisällä voisi ostaa virvokkeita, tanssia niin paljon kuin sielu sietää, olla oma itsensä.

Nuorten vapaa-ajan viettopaikkojen vähäisyys ei koske vain yhtä tiettyä kuntaa, vaan koko Suomea. Näinpä ollen sain tämän idean ja toivon, että joku taho kiinnostuisi idean kehittämisestä ja eteenpäin viemisestä.