Käsitelty

Metroon USB laturit

Metrossa kannattaa olla USB laturit kuten joissakin bussissa on. Metrolla matkustaa aika paljon ihmisiä ja monesti heidän akkunsa loppuu puhelimesta. Monesti ihmiset ovat menossa töihin tai takaisin kotiin. Metron matka on nyt pidempi, niin ihmiset kerkeävät rennosti ladata puhelinta, eikä heillä olisi mikään stressi liittyen puhelimen akkuun. Se olisi tosi kätevämpää ja hyvä juttu heille. Jos sellaista olisi mahdollista, niin se olisi tosi hyvä juttu ja Helsinki olisi ehkä ensimmäinen kaupunki jossa metrossa olisi USB laturit. Metro on sellainen liikenneväline jolla matkustaa enemmän ihmisiä kun muilla liikennevälineillä.

20.8.2020

Nuorten aloite roskakoreista ja usb-latauspisteistä metroon

Hyvä Aloitteentekijä, kiitos aloitteistasi ja pahoittelut vastauksen viipymisestä!

Metroihin on kovasti toivottu matkapuhelinten latausmahdollisuutta. Tässä linkki aiheesta antamaani tuoreimpaan vastaukseen:
http://ruuti.munstadi.fi/aloitteet/metroihin-usb-laturi-paikat/

Metrossa ei turvallisuussyistä voi olla roskiksia. Esimerkiksi tulipalo tunnelissa liikkuvassa metrossa voisi olla niin tuhoisa, että roskikset on tietoisesti jätetty asentamatta metroihin. Metron sisustuksessakaan ei ole käytetty palavia materiaaleja. Monissa maailman kaupungeissa tilanne on sama, ja joissakin roskiksia ei ole laitureillakaan - myös paloturvallisuussyistä.

Lisätiedot: Anna Villeneuve, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36045, anna.villeneuve(a)hel.fi
Anni Sinnemäki, apulaispormestari

Heli Kinnula
suunnittelija
Kulttuurin ja vapaa-ajantoimiala, nuorisopalvelut
PL 5000, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI
p. 09- 310 89 144, 041 -5121 707