Käsitelty

Mellunmäen hiekkakentän parantamisideat.

Hei!
Olemme oppilaskunnan hallituksen jäseniä Mellunmäen ala-asteelta. Teemme aloitteen Mellunmäen hiekkakentän parantamiseksi, Vehmaistentie 10. Olemme miettineet koulumme kanssa, mitä tekisimme urheilukenttämme vuoksi.

Haluaisimme uuden hiekan koko kentälle ja pituushyppypaikalle, koska hiekkaa ei ole juuri ollenkaan ja kenttä on täynnä lasinsiruja ja muuta roskaa. Talveksi haluaisimme paremman luistelujään ja lämmitetyn kopin, jonka avaimet olisivat koululla ja päiväkodilla. Koppi voitaisiin lämmittää pattereilla, jotka eivät maksa paljoa. Talvella jäässä on muhkuroita ja töyssyjä. Tahtoisimme paremman jään kentälle, jotta koululaisten ei täytyisi lähteä pitemmälle luistelemaan. Tällä hetkellä vaihdamme luistimemme lumihangessa.

Hiekkakentän ympärille tarvitaan lisää roskapönttöjä. Kentän valaistus on myöskin huono. Ja koska aurinko laskee aikaisemmin talvella, niin valaistus tulisi tarpeen. Haluaisimme valaistuksen kirkkaammaksi, jotta turvallisuus nousisi. Valot ovat vanhoja, joten ne kuluttavat paljon energiaa. Jos ne vaihdettaisiin, energian kulutus laskisi. Kentälle voisimme itse piirtää kalkkiviivat, mutta meillä ei ole tarvikkeita niiden tekemiseen.

Haluamme päästä liikkumaan lähialueelle, ettemme joudu kuluttamaan aikaamme matkoihin.
Kaikki tämä alkoi siitä, että luokat miettivät, miten voisimme parantaa lähikenttää.

Hei
Pohtimanne asiat Mellunmäen kentän olosuhteiden parantamiseksi ovat erittäin hyviä. Yritän tässä nyt vastata kaikkiin ehdotuksiin.
1. Kivituhkapintaa kentälle voidaan levittää. Ajankohta täytyy katsoa. 2. Luistelujää on monesti kiinni talven lämpötiloista, kuten esimerkiksi viime talvi sen osoitti. Kaupungissa ei saatu kunnon luisteluolosuhteita juuri minnekään. Toinen asia mikä vaikuttaa jään tasoon on se, että meillä ei ole siellä vakituista henkilökuntaa, vaan joudutaan hoitamaan Mellunmäkeä partion toimesta. Yritämme kuitenkin parantaa jäädytystä, jos sää sen sallii. 3.Lämmitetty koppi kentälle onkin hieman vaikeampi järjestää. Sen eteen joudutaan tekemään paljon enemmän töitä, mutta lupaan selvittää asiaa. Katosta kentälle pyritään ainakin järjestämään talveksi. 4. Roskisten käytöstä kentän ympärillä on tullut jatkuvasti palautetta. Ehkä niiden lisääminen voisi olla jonkinlainen ratkaisu.5. Valaistuksen uusiminen onkin jo kallis toimenpide. Sitä varmaan emme tule tekemään enää vaan satsaamme uuteen liikuntapuistoon.

Toivottavasti nämä vastaukset selventävät Mellunmäen kentän tilannetta enemmän. Toiveissa olisi, jos Liikuntavirasto saisi paljon enemmän investointirahaa omaan rakentamisohjelmaansa, niin pystyisimme toteuttamaan Ojapuiston liikuntapuiston suunnitelmien mukaisesti, joka tukisi täydellisesti Mellunmäen alueen liikuntaa. Jos on jotain kysyttävää asiasta, niin vastaan mielelläni tarvittaessa lisää.
Juha Leoni
Kenttäpäällikkö
Koillisen, idän ja kaakon kentät
Helsingin kaupungin liikuntavirasto, Ulkoliikuntapalvelut
Ulkoliikuntapalvelut vastaa ulkoliikuntapaikkojen ja ulkoilualueiden palveluista ja niiden kehittämisestä.

Puh. +358931087503, +358403341892
PL 4860, 00099 Helsingin kaupunki
Käyntiosoite: Pirkkolan liikuntapuisto, Pirkkolantie 23, 00630 Helsinki

www.hel.fi/liikunta
Liikuntavirasto myös facebookissa, twitterissä ja YouTubessa

*****************************************************************************