Käsitelty

Maunulan ympäristön ja puistojen uusiminen.

Maunula sijaitsee keskuspuiston varrella ja on pieni vaivaton asuin alue jossa on nuoria sekä vanhempia ihmisiä.

Maunulassa on rakenettu viimeisen kymmenen vuoden aikana paljon uusia asuintaloja sekä uusi S-Market joka on kirjaston ja nuorisotalon yhteydessä. Näiden uusien rakennusten lähiympäristö on puutteellinen siinä mielessä että, ei ole tarpeeksi puisto/leikkimis aluetta.

Maunulan keskellä on vanha Maunulan puisto jossa on koripallokenttä, hiekkakenttä, skeittiramppi, uima-allas ja päiväkoti. Nämä äsken mainitut jutut ovat korjauksen tarpeessa ja niiden ympärillä olevaa metsää ja puustoa voisi parannella.

12.6.2020

Nuorten aloite Maunulan ympäristön ja puistojen uusimisesta

Hyvä Tommi, kiitos aloitteestasi! Puistot ovat aina olleet Helsingin ylpeys ja kuluneen, hyvin poikkeuksellisen kevään jälkeen puistojen
merkitys on kasvanut entisestään. Kiitos siis, että kiinnität huomiota asuinalueesi puistoihin ja niiden kuntoon.

Maunulanpuisto on peruskorjattu vuonna 2018, mutta leikkipuiston alueella olevat varusteet, leikkivälineet ja pensasistutukset ovat huonokuntoisia. Leikkipuisto Maunulaa parannetaankin tämän vuoden loppupuolella. Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi puistosuunnitelman 21.1.2020, 33 §.
Puistosuunnitelman aineistot avautuvat seuraavista linkeistä:
- http://kartta.hel.fi/pw_docs/d0249029/VIO6055_1_puistosuunnitelma_Leikkipuisto_Maunula.pdf
- http://kartta.hel.fi/pw_docs/d0249029/VIO6055_2_Alueleikkaukset_Leikkipuisto_Maunula.pdf
- http://kartta.hel.fi/pw_docs/d0249029/VIO6055_LP_Maunula_suunnitelmaselostus_Leikkipuisto_Maunula.pdf

Leikkipuiston peruskorjauksella saadaan toimiva ja virikkeellinen ympäristö kaikenikäisille lapsille ja nuorille sekä heidän vanhemmilleen. Puiston rakenteita, kasvillisuutta ja pintamateriaaleja korjataan ja uusitaan, jolloin leikkipuiston turvallisuus, valvottavuus ja kulutuksenkestävyys paranevat.

Maunulan alueella on myös muita puistosuunnitelmia. Suursuon puolella rakennetaan parhaillaan Suursuonpuistoa, joka valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä. Myös Pirjontien varteen suunnitellaan uutta Lampuotilanpuistoa, mutta se on vasta suunnitteluvaiheessa.

Alueelle tulee myös paljon trampoliineja: osallistuvan budjetoinnin ehdotuksen mukaisesti Oulunkylään ja Maunulan leikkipuistoon yhteensä kuusi trampoliinia. Trampoliineja asennetaan lisäksi Pirkkolaan, Paloheinään, Pakilaan, Pikkukoskelle ja Torpparinmäkeen. Osallistuvan budjetoinnin hankkeen edistymistä voi seurata Oma Stadi -sivuilta: https://omastadi.hel.fi/processes/osbu-2019/f/173/results/26

Hyvää kesää!

Lisätiedot Anna Villeneuve, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36045, anna.villeneuve(a)hel.fi

Sari Knuuti, projektipäällikkö, puhelin: 310 23213, sari.knuuti(a)hel.fi

Sini Tiainen, projektipäällikkö, puhelin: 310 38702, sini.tiainen(a)hel.fi

Anni Sinnemäki
apulaispormestari

Heli Kinnula
suunnittelija
Kulttuurin ja vapaa-ajantoimiala, nuorisopalvelut
PL 5000, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI
p. 09- 310 89 144, 041 -5121 707