Käsitelty

Matalan kynnyksen harrastustoimintaa ja -tiloja nuorille

Liikuntasaleja Herttoniemen alueella sekä muita liikuntapaikkoja, joita nuorten olisi mahdollista varata itselleen matalalla kynnyksellä

Aloitteen tavoitteena on saada tiloja (liikunta, nuoriso, koulu) nuorille matalan kynnyksen liikuntaan, mutta myös muihin harrastuksiin esim. musiikki, käsityöt jne.

Tiloissa voi olla myös ilmaista ja ohjattua liikuntaa monipuolisesti.

 

VASTAUS

12.5.2021

 

Nuorten aloite matalan kynnyksen harrastustoiminasta ja -tiloista

Hyvät aloitteen tekijät

kiitos harrastustiloja koskevasta aloitteestanne. Ehdotatte että Herttoniemen alueelle saataisiin liikuntasaleja ja muita paikkoja, joita nuorten olisi mahdollista varata matalalla kynnyksellä liikuntaan ja muihin harrastuksiin.

Herttoniemen nuorisotyöyksikön työntekijät ovat kuulemani mukaan tavanneet teidät ehdotuksen tiimoilta ja sitoutuneet edistämään tilojen avaamista nuorten omatoimiseen käyttöön.

Nuorisopalveluilla on Herttoniemen alueella kaksi käytössä olevaa omaa tilaa, Herttoniemen lähipalvelukeskus Hertsissä sijaitsevat nuorten tilat sekä Roihuvuoren nuorisotalo. Hertsin tilat ovat jo nyt varattavissa myös nuorten omatoimisille ryhmille ilman täysi-ikäistä aikuista. Roihuvuoren nuorisotalolla järjestetään lapsille ja nuorille harrastustoimintaa yhdessä kumppaneiden kanssa. Syksyllä luvassa on mm. liikuntaharrastuksia, kokkailua, kädentaitoja ja teatteria.

Roihuvuoren nuorisotalon tilojen avaamista nuorten omatoimiseen käyttöön mietitään yhdessä nuorten kanssa. Omatoiminen käyttö voisi olla mahdollista syksystä 2021 alkaen niin, että paikalla on nuoriso-ohjaaja päästämässä ryhmät sisään ennakolta varatuille vuoroille.

Harrastamisen Suomen mallin mukana tulee lisää matalan kynnyksen harrastustoimintaa myös Herttoniemen alueelle syksyllä 2021. Maksutonta harrastustoimintaa tulee sekä kouluille että nuorisotalon tiloihin.

Syksyllä käynnistyvät myös nuorisopalveluiden tarjoamat matalan kynnyksen harrastusmahdollisuudet Herttoniemen alueella ainakin tanssin, teatterin, studion, kädentaitojen, nuorisotalon avoimen toiminnan, vertaistoiminnan ja liikunnan parissa.

Tapaamisia aloitteenne tiimoilta tullaan jatkamaan. Kaikki asiasta kiinnostuneet nuoret voivat olla yhteydessä Herttoniemen nuorisotyöyksikön nuoriso-ohjaaja Kari Ruonelaan (kari.ruonela@hel.fi tai p. 040 6582807) sekä toiminnanjohtaja Essi Junikkaan (essi.junikka@hel.fi tai p. 040 178 1420).

Lisätiedot

Maria Nyfors, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 21731, maria.nyfors(a)hel.fi

 

Nasima Razmyar

apulaispormestari