Käsitelty

Malminkartanon nuorisotalo useammin lauantaina auki

Haluaisimme että : Malminkartanon nuorisotalo olisi useammin auki kuin kerran kuukaudessa lauantaina. Olemme jo useita vuosia pyytänyt tätä. Olisimme kiitollisia tästä asiasta ja se olisi kivaa jos Malminkartanon nuorisotalo olisi auki useimmin lauantaisin koska viikonloppuisin oli paljonen enemmän tekemistä viikonloppuisin, kun kaikki eivät jaksa olla viikonloppuisin kotona ja useammat kaverit käyvät nutalla niin siinäkin olisi jotain “plussaa” .

Hei Oliver ja muutkin malminkartanolaiset nuoret!

Kiitos teille palautteestanne! Nuorisotalojen viikonloppujen aukioloajat ovat olleet tosiaan useammankin kerran keskustelunaiheena yksikön alueen nuorten kanssa. Viimeksi käsittelimme asiaa Haaga-Kaarelan nuorisotyöyksikössä silloin, kun Malminkartanon nuorisotalolla ei ollut vielä lainkaan lauantaiaukioloja, ja nuorisotalon asiakaspalautteessa niitä sinne toivottiin. Silloin päädyimme pitämään Malminkartanoa auki yhden illan kuukaudessa. Lauantai-iltojen aukioloajat ovat arki-illoista poikkeavat siinä mielessä, että niiden järjestämiseen kuluu melko paljon enemmän palkkarahoja. Sen vuoksi yksikössä ei ole mahdollista pitää auki lauantaisin kuin yhtä taloa kerrallaan nuoriso-ohjaajien toimesta. Kun kuitenkin monet nuoret toivovat teidän tapaanne lisää viikonloppujen aukioloja, on yksi mahdollisuus niiden lisäämiseksi nuorten itse järjestämä toiminta, niin sanottu vertaisohjaajatoiminta. Voisiko teidän mielestänne tämä olla jonkinlainen ratkaisu myös Malminkartanon kohdalla? Nuoriso-ohjaajamme toivovat myös kovasti sitä, että lauantaisin auki olevalle talolle voisivat kokoontua eri puolilta Helsinkiä kotoisin olevat nuoret. Esimerkiksi Malminkartano ja Kannelmäki ovat kohtuullisen lähellä toisiaan olevat nuorisotalot, ja molemmissa on aina lauantaisin eri nuorisotalojen ohjaajia töissä. Tuttuja työntekijöitä on siis mahdollista löytää myös naapurikaupunginosien taloilta!

Käsittelen tämän aloitteenne HaKanyn nuoriso-ohjaajien kanssa yksikön kehittämispäivillä 27.-28.5. Malminkartanon nuorisotalon ohjaajat tulevat tämän jälkeen käymään teidän kanssanne keskustelua siitä, mitä voisimme yhdessä tehdä, jotte voisimme laajentaa talon aukioloaikoja teidän toivomaanne suuntaan.

Hyvää kesää toivottaen,

Katri Kairimo
Haaga-Kaarelan nuorisotyöksikön toiminnanjohtaja
katri.kairimo@hel.fi