Käsitelty

Lisää nuorten hengailupaikkoja Helsinkiin

Nuorilla ei ole lähes ollenkaan hengailupaikkoja Helsingissä, joten monet päätyvät menemään kauppakeskuksiin ja puistoihin. Jos Helsinkiin lisäisi 5 hengailupaikkaa metropysäkkien lähistölle, niin nuoret saisivat lisää kavereita, ja ajanvietettä. Ajanvietteen puutteen vuoksi monet nuoret päätyvät pelaamaan videopelejä, ja viettämään aikaa huonossa seurassa, ja mielenterveys ja kouluarvosanat voi kärsiä liiasta pelaamisesta ja huonosta seurasta. Itse koen, että minulla ei ole tarpeeksi hengailupaikkoja. Toki on liikuntapuistoja tms, mutta ajan myötä nekin tylsistyttävät. Hengailupaikkoja voitaisiin lisätä seuraaviin kohteisiin: Lauttasaari, Kamppi, Hakaniemi, Kalasatama ja Itäkeskus.

Aloitteesi koskien nuorten hengailupaikkoja

Hyvä Olivia

Ehdotat aloitteessasi lisää hengailupaikkoja nuorille. Ilokseni kuulin, että olette käyneet keskustelemassa ideoistanne myös Fredriksbergissä nuorisopalveluista vastaavien henkilöiden kanssa.

Kalasatamaan on toivottu nuorisotaloa, mutta sellaista ei ole vielä suunnitteilla. Kauppakeskus Redissä on kuitenkin Aseman lasten Stedi sekä kauppakeskuksen katolla puistotilaa, jossa voi vapaasti hengailla.

Nuorisotalot kutsuvat 7-luokkalaiset ”ryhmäytymään” lähitalolle, jotta nuoret tutustuvat toisiinsa ja talon toimintaan. Nuorisotalot ottavat myös ideoita vastaan koko ajan.

Tekemistä voi löytää myös harrastushaun kautta:
http://nk.hel.fi/harrastushaku/
Olemassa olevia hengailupaikkoja löytyy muun muassa täältä:
Lauttasaaren Nuorisotalo: http://lauttasaari.munstadi.fi/
Kamppi Walkers Kahvila: http://www.asemanlapset.fi/fi/toimintamuotomme/walkers-talo/
Sörnäisten Happi: http://happi.munstadi.fi
Suvilahteen pian avattava Tiivistämö: https://www.suvilahti.fi/tilavuokraus
Itäkeskuksen nuorisotalo Kipinä: http://kipina.munstadi.fi/

Kiitos aloitteesta ja toivotan sinulle oikein mukavaa kesää!

Lisätiedot: Leena Mickwitz, kaupungin sihteeri, puhelin: 310 36054 leena.mickwitz(a)hel.fi
Nasima Razmyar
apulaispormestari