Käsitelty

Kuplahalli Lauttasaareen

Pitkäaikainen hanke uudesta kuplahallista Lauttasaareen ei vaikuta etenevän. Ruukinlahden puistoon kaavailtu kuplahalli ei ole saanut kaupungilta tukea. Kuplahallin tarve Lauttasaareen on selvä: saarella asuu yli 24 000 ihmistä, ja jalkapallo on saarella erittäin suosittu harrastus.

Pallo-Pojat Juniorit on Helsingin toiseksi suurin jalkapalloseura, jonka vahvin alue Lauttasaari on. Kaikki pelaajat eivät mahdu Lauttasaaren liikuntapuiston – ”Pyrkän” – kentälle pelaamaan. Kun Pyrkkä jäädytetään talvella, ei Lauttasaaressa ole mahdollisuutta jalkapalloiluun. Tällöin – kuten ympärivuotisestikin – lapset ja nuoret joutuvat matkustamaan tai heidät viedään harjoituksiin saaren ulkopuolelle. Lapsien ei pitäisi joutua matkustamaan kauas harrastuksensa ääreen.

Lieveilmiönä syntyy runsaasti autoliikennettä, sillä lapsia joudutaan kuljettamaan kauas. Välimatkoista voi myös muodostua monille kynnyskysymys jalkapallo- tai muun harrastuksen aloittamisessa. Samaan aikaan Helsinki haluaa vähentää Lauttasaaren autoliikennettä Lauttasaaren sillalla sekä myös taata jokaiselle helsinkiläisnuorelle edes yhden harrastuksen.

Nykyinen PPJ:n käyttämä kuplahalli Hernesaaressa tullaan purkamaan asutuksen tieltä. Näin ollen seura – joka kaiken lisäksi tarjoaa harrastuksen tuhansille etelähelsinkiläisille – tarvitsee tulevaisuudessa kuplahallin. Ruukinlahden puisto on otollinen paikka kuplahallille, joka takaisi mahdollisuuden jalkapallon sekä muun liikunnan harrastamiseen. Lauttasaari – sekä muu Etelä-Helsinki – kasvaa entisestään tulevina vuosina. Tämänkin takia hankkeeseen on tartuttava konkreettisesti kaupungin puolelta ajoissa.

Max TalviOja
Helsingin nuorisoneuvoston varapuheenjohtaja

Aloitteesi kuplahallista Lauttasaareen

HEL 2019-007108 T 12 03 01

Hyvä Max

Ruukinlahden puisto kuuluu kaupunkiympäristön toimialalle, mutta myös liikuntapalvelujen väki on ollut mukana alueen tulevaisuutta pohdittaessa. Kuten varmaan tiedät, puistoon suunniteltiin kuplahallia korvaamaan PPJ:n kuplahallia Hernesaaressa. Kyseessä olisi ollut tilapäinen ratkaisu, josta luovuttiin, kun hallille osoitettiin paikka Jätkäsaaresta.

Ruukinlahden puiston suunnittelutyö on parhaillaan käynnissä. Suunnittelutyössä kartoitetaan alueen käyttöä moniin eri tarkoituksiin. Pelikentän tarve Lauttasaaressa on tiedostettu, ja se on suunnittelutyössä mukana, vaikka nykyinen kaavamerkintä ei salli kuplahallin tapaisen suuren rakennuksen pysyvää sijoittamista puistoon.

Puistosuunnitelman on tarkoitus valmistua kuluvan vuoden loppuun mennessä. Sitä ennen puistosuunnitelma esitellään asukastilaisuudessa, ja siitä on mahdollista antaa palautetta. Asukastilaisuudesta ja palautteen antamisesta tullaan tiedottamaan lähiasukkaita ja muita tahoja.

Kiitän sinua aloitteestasi ja toivotan sinulle hyvää syksyä.

Lisätiedot
Leena Mickwitz, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36054
leena.mickwitz(a)hel.fi

Tomi Sevander
apulaispormestarin sijainen