Käsitelty

KOULULAISILLE SUOJATIE!

Monet tulee helsingin medialukioon 73/74 bussilla, ja kun pysäkiltä lähtee kävelemään koululle pitäisi kävellä alikulkusillan kautta, mutta kuinka moni nuori oikeasti lähtee kiertämään sieltä kun voi kävellä keskeltä tietä. Lähes kukaan ei oikeeti lähde kiertämään alikulkusillan kautta. Bussipysäkin lähelle tarvittaisiin suojatie, jottei käy liikenneonnettomuuksia. Samalta tieltä kulkee bussit, henkilöautot ja monet muut kulkuneuvot. Koululaisia kumminkin kulkee tosi paljon siitä tien yli ja heidän turvallisuuden takaamiseksi olisi tärkeää saada suojatie. Itse kuljen siitä joka aamu kouluun ja koen että siihen täytyy saada suojatie.

Taija Rinne
Ruudin ydinryhmäläinen
Helsingin medialukion opiskelija

Hei,

Pahoitteluni vastauksen viivästymisestä.

Tapanilankaari on pääkatu, jonka nopeusrajoitus alueella on 50 km/h. Liikennemäärä on vajaa 10 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Juuri tästä syystä paikkaan on järjestetty alikulkutunneli. Tämä pidentää kävelymatkaa koululle vain 75 metriä. Suojatie ei itsessään takaa turvallisuutta, se täytyy muistaa.

Suojatien toiselle puolelle pitäisi lisäksi rakentaa jalkakäytävä, Tapanilankaaren ja Moisiontien suuntaisesti ja tämä olisi turhan suuri toimenpide. Suojatien jälkeen ylityksen jatkaminen Tapanilankaaren pohjoispuolella sijaitsevalle jalankulku- ja pyörätielle ei onnistu, sillä se täyttäisi esteettömyysvaatimuksia korkeuseronsa takia.

Kierto itsessään on hyvin pieni ja toivonkin, että esimerkiksi koulussa tiedottamalla tämän alikulun käyttöön kannustettaisiin
ystävällisin terveisin,

Jaakko Heinonen
Liikenneinsinööri
Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto