Käsitelty

Koskettelun kielto koulun järjestyssääntöihin

Eimeidänkoulussa.fi -kampanjan laatimien tilastojen mukaan 61 prosenttia tytöistä ja 46 prosenttia pojista on kokenut seksuaalista häirintää. Luku on aivan liian suuri.

Olisi oltava sanomattakin selvää, että toisen kehoon tai vaatteisiin koskettelu ilman lupaa on kiellettyä. Kuitenkin sitä tapahtuu paljon kouluissa, monet teini-ikäiset ottavat oikeudekseen kosketella ikäisiään tyttöjä vartaloon, hiuksiin ja vaatteisiin, mikä nähdään usein leikkinä tai ei vakavasti otettavana nuorten kanssakäymisen muotona. Näin voi aivan hyvin olla, mutta välillä kohteeksi joutuva tyttö (tai poika) ei kehtaa kertoa, jos kokee fyysisen kontaktin epämiellyttävänä.

Sääntöjen selkeyttämiseksi kaikkien Helsingin kaupungin opetusviraston ylläpitämien oppilaitosten (peruskoulun ala-aste, yläaste sekä toisen asteen oppilaitokset, lukiot ja ammattikoulut), järjestyssääntöihin on lisättävä selkeästi lause:

“Toisen oppilaan vartaloon tai hiuksiin koskeminen sekä kaikki muu seksuaalinen häirintä ja toiminta, jota voidaan kohteen mielestä pitää häiritsevänä, on ilman eri lupaa ehdottomasti kielletty koulussa ja kaikissa koulupäivään liittyvissä tilaisuuksissa.”

Lisäksi on muistettava, että seksuaaliseen häirintään syyllistyvät pojat eivät ole vain “niitä poikia”, vaan ne ovat MEITÄ POIKIA. Allekirjoittanut myöntää itsekin syyllisyytensä.

Okko Karvonen
Ruudin ydinryhmä

Koulujen ja oppilaitosten järjestyssäännöistä päätetään kouluissa ja oppilaitoksissa. Välitämme toiveen koulutuslinjojen johtajille, jotta voivsat ottaa asian esille esim. rehtoritapaamisisssa
Ystävällisin terveisin
Helsingin kaupungin opetusvirasto