Käsitelty

Kiusaamisen rangaistukset kovemmiksi

Osa Ruudin ydinryhmäläisistä ovat huomanneet, että kiusaamisen seuraukset ovat todella mitättömät. Mielestämme kiusaamisen rangaistuksien tulisi olla kovemmat kuin nykyään. Tällä hetkellä kouluissa kiusaamiseen puututaan vain sillä tavalla, että puhutaan kiusatun ja kiusaajan kanssa. Myös kiusaajille annetaan liian pienet rangaistukset, jotka mahdollistavat kiusaamisen toistumista tulevaisuudessa.

Tavoite olisi saada kiusaajille kovemmat rangaistukset. Rangaistuksia olisivat esimerkiksi erottaminen, puhuttelut, seurannat sekä kirjallisia varoituksia. Erottaminen olisi vasta viimeinen mahdollinen rangaistus, jos mikään muu ei tehoa kiusaajaan.

Kiusatun ei pitäisi joutua vaihtamaan koulua, vaan kiusaajan, sillä muuten kiusaaja saattaisi jatkaa toimintaansa muita oppilaita kohtaan. Kun kiusaaja vaihtaisi koulua, silloin kiusaaja joutuisi alistumaan uuden koulun tavoille, jolloin hänellä olisi huonommat mahdollisuudet jatkaa toimintaansa. Silloin kiusaaja saisi aloittaa elämänsä puhtaalta pöydältä.

Kirjalliset rangaistukset tulisivat vain silloin voimaan, kun halutaan saada kiusaajan vanhempien olevan ajan tasalla. Myös kirjallisissa varoituksista kerrottaisiin, että miksi asia on otettu käsiteltäväksi ja miksi se on tärkeää.

Puhuttelussa olisi mukana esimerkiksi kiusaajan vanhemmat, rehtori ja (luokanvalvoja), jotka voisivat selvittää kiusaamisen syitä, ja hankkia apua oppilaalle tarvittaessa.

Olisi parasta saada kiusaajat vastuuseen teoistaan. He vahingoittavat muita ihmisiä ja aiheuttavat teoillaan ikuiset arvet.

Terveisin ruudin ydinryhmäläiset:
Arzo Akberkhan
Roope Rytkönen
Anna Salovaara
Taija Rinne

Kiitos yhteydenotosta,

lähetän palautteenne tiedoksi opetusviraston koulutuslinjoille.
Ystävällisin terveisin

Eija Joensuu
Asiakaspalveluesimies
Helsingin opetusviraston neuvonta