Käsitelty

Kannelmäen nuorisotalon Mätisnuta järjestettävä

Me olemme kuulleet että Kannelmäessä ei järjestetä mätisnutaa tänä vuonna. Mätisnuta on tärkeä tapahtuma nuorille ja lapsille. Toivomme että se yritettäisiin järjestää tänä vuonna ja aina! Olemme käyneet mätisnutalla jo pienestä pitäen. Tämä on meille hirveä kriisi, kun mätisnutaa ei tänä vuonna järjestetä Mätäojan varrella. Saimme kuulla tästä nuorisotalon talokokouksessa. Järkytyimme. Tämä on meille hirveä asia, ja haluamme että tulevilla nuorilla olisi mahdollisuus osallistua mätisnutan ohjelmiin kesälomalla. Kun kesälomalla ei ole tekemistä, päätimme aina tulla mätisnutalle. Nyt kun tätä ei järjestetä, meidän kesälomamme menevät aivan päin prinkkalaa. Mätisnuta on tapahtuma, jossa nuoret voivat kohdata toisiaan, ja hengailla toistensa kanssa.

Hei ja kiitos palautteestanne!

Hieno kuulla, että Mätisnuta on ollut teille tärkeää kesätoimintaa! Siksi onkin harmillista, että olette joutuneet pettymään kuullessanne meidän toimintaamme tulleesta muutoksesta. Kesätoimintojen suunnittelu on meille nuorisotyöntekijöille aina haasteellinen tehtävä, etenkin jos on tarkoitus lisätä jo olemassa olevien toimintojen lisäksi ohjelmaan jotain uutta toimintaa.

Viime vuonna olimme Haaga-Kaarelan nuorisotyöyksikön joukkueella ensimmäistä kertaa mukana koko nuorisoasiainkeskuksen yhteisessä jalkapallotoiminnan Nuta Cupissa, jota pelataan kesäkuun ajan ympäri Helsinkiä. Nuta Cup on melkein samanlaista toimintaa kuin aikaisemmin Mätisnutalla järjestetty jalkapallotoiminta, mutta siinä myös harjoitellaan cupin huipennusta eli Sonera -stadionin lopputurnausta varten. Koska tämä lopputurnaus pelataan tekonurmikentällä, on reilua että kaikki joukkueet myös pääsevät harjoittelemaan tekonurmella. Koska Kannelmäkeä lähin sopiva tekonurmikenttä löytyy Laajasuon liikuntapuistosta, siirsimme aiemmin Mätisnutalla järjestetyn jalkapallotoiminnan kyseiselle Laajasuon tekonurmikentälle.

Ja koska alkuvuodesta näytti siltä, että meillä olisi viime vuosia vähemmän nuoriso-ohjaajia töissä kesällä, emme voineet suunnitella muutakaan Mätisnutan toimintaa jatkettavaksi edellisvuosien tapaan. Nyt olemme kuitenkin saaneet muutettua tämän työntekijätilanteen paremmaksi, ja pystymme irrottamaan jopa kaksi nuoriso-ohjaajaa suunnittelemaan ja toteuttamaan Mätisnutan toimintaa myös tälle kesälle! Tähän ratkaisuun vaikutti myös teiltä saamamme palaute toiminnan tärkeydestä. Kannustankin nyt teitä ja kaikkia muitakin alueella kesälomaansa viettäviä nuoria olemaan yhteydessä Kannelmäen tai Malminkartanon nuorisotalojen ohjaajiin, jotta Mätisnutasta saataisiin entistä enemmän nuorten toiveiden näköistä toimintaa!
Katri Kairimo
Haaga-Kaarelan nuorisotyöyksikön toiminnanjohtaja