Käsitelty

Helsinki-kortti, puhelinsovellus.

Viime syksyn Viikin nuorisotyöyksikön ruutibudjetin kouluäänestyksessä aloite keräsi n. 8% äänistä. Helsinki-kortissa yhdistyisi: Kirjastokortti, bussikortti & nuorisotalon jäsenkortti. Helsinki-kortin sovelluksen tulisi olla muokattavissa omannäköiseksi mm. Grafiikka/animaatiot/äänet.

Sovellus toimisi infokanavana, jossa pystyisi vaikuttamaan mitä informaatiota sovelluksen käyttäjä vastaanottaa. Esim. tarjouksia kaupoilta, Helsingin kartta, josta näkee alueiden palveluita.

Tiedämme että, olemassa on Helsinki-äppi, mutta ei vastaa nuorten odotuksia.

2.4.2019

Aloitteesi Helsinki-kortti –puhelinsovelluksesta HEL 2019-000309 T 12 04 OO

Hyvä Ilmari

Aloitteesi koskee hyvin ajankohtaista asiaa. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan digitalisaatio-ohjelmassa vuosille 2019 - 2022 on kaksi toimenpidettä, jotka liittyvät suoraan aloitteeseesi: Ohjelman mukaan toimialalla toteutetaan toimialan eri palvelut yhdistävä omadata-asiakkuus ja tarjotaan palveluita käyttäjän omadata-profiilin antamien tietojen perusteella Helsinki-mobiilisovelluksessa sekä verkkopalveluissa. Toisena toimenpiteenä on kulttuurin ja vapaa-ajan yhtenäinen digitaalinen asiakaskortti, jota voi käyttää mm. Helsinki-sovelluksen kanssa.

Kuten tiedätkin, Helsinki-sovellus on jo olemassa, mutta sen toiminnallisuutta ei ole kehitetty ensimmäisen toiminnallisuuden eli palautteen lähettämisen jälkeen. Kesällä 2018 sovellusta testattiin kirjastossa. Ajatuksena oli, että sovellus voisi toimia kirjastokoıttina. Tekniikka ei tuolloin ollut kypsä toiminnallisuuden julkaisemiseen, mutta monia tausta-
järjestelmiä on sen jälkeen kehitetty, ja arvio on, että palvelun toteuttaminen olisi nyt jo paljon helpompaa.

Tänä vuonna kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan tavoitteena on korvata nuorisotalojen asiakastietojärjestelmä omada-asiakkuudella. Mobiilisovellus voi toimia jäsenkortin tapaan. Myöhemmin myös liikuntakortit ja kirjastokortit voisivat olla yhdistettävissä samaan sovellukseen.

Helsinki-mobiilisovellus on mukana kaupunginkanslian digitalisaatiosuunnitelmassa yhtenä mahdollisena kärkihankkeena. Asia on kuitenkin vielä auki; sovelluksen kehittäminen on ja ylläpito on kallista verkkosivuistoihin verrattuna. Digitalisaatiosuunnitelma tarkentuu vuoden 2019 mittaan, ja silloin määritellään myös, miten Helsinki-sovellusta jatkokehitetään. Jatkokehitystyöhön halutaan mukaan kaikkien käyttäjien, myös nuorten, ideat ja toiveet. Niiden kautta sovelluksesta tulee mahdollisimman toimiva ja hyödyllinen käyttäjilleen.

Kiitän sinua aloitteestasi ja toivotan hyvää kevättä!

Lisätiedot Leena Mickwitz, kaupunginsihteeri puhelin: 310 36054, |eena.mickwitz(a)hel.fi

Nasima Razmyar
apulaispormestari