Käsitelty

Harjun nuorisotalo

Hei!

Tässä kirjoittelee 17-vuotias tyttö Herttoniemestä. Olen kuullut ikäviä uutisia, että Harjun nuorisotalo oltaisiin purkamassa, tämä on minusta ikävä kuulla. Harjun nuorisotalo on yhtiä ainoita nuorisotaloja missä pystyy harrastamaan laajasti erilaisia luovia harrastuksia (mm. kuvaotaitoa, musiikkia, valokuvaamista, tanssia ja kaikkea muuta), eikä Harju ole perinteisesti nuorisotalo minne mennään hengaamaan vaan enemmän rentoutumaan ja kehittämään omaa luovaa puoltaan ystävien kanssa. Itse olen harrastanut Harjussa koko lapsuuteni ajan kuvataidetta ollut savikerhoissa ja myös soittanut kitaraa. Tässä myös huomaa kuinka laajasti itse olen päässyt ainoastaan yhdessä rakennuksessa kehittämään omia luovia taitoja. Harju myös järjestää mahtavia kesäleirejä missä olen pienempänä ollut joka kesä ja saanut ystäviä mukaan, jotka eivät ennen olleet kuulleet Harjusta ja tämän jälkeen aloittaneet kuvataiteen siellä, sillä Harjussa on mahtava yhteishenki ja nuoriso-ohjaajat. Harjussa on myös järjestetty kalliokukkii tapahtuma mikä on kerännyt suurta suosiota. Itse sain mukaan koko luokkani yhdeksännellä luokalle järjestämään kahvilan, että pääsisimme särkänniemeen luokkaretkelle. Tässä taas mainio esimerkki miten Harjun nuorisotalo tukee nuoria. Retkemme mahdollistua suuren suosion avulla. Kuulin myös, että Harjun tilat oltaisiin antamassa pride-porukalle, mutta miksi näin tehtäisiin? Miksi yksi ihmisryhmä teljettäisiin rakennukseen, kun pride-porukka voi olla mukana Harjun toiminnassa muitten ihmisten kanssa. Jos tämä ratkaisu ei toimi voihan vaihtoehtona myös olla, että pride-porukka saisi oman tilan jossa voisivat kokoontua. Mutta minusta Harjun purkamista pitäisi miettiä vielä kymmenen tai jopa kaksikymmentä kertaa. Miksi purkaa rakennus mikä mahdollistaa monelle nuorelle oman luovan puolen kehittämistä? Miksi purkaa rakennus mikä erottuu muista nuorisotaloista? Miksi repiä mahtava työporukka palasiksi? Miksi edes purkaa Harju, kun siitä ei ole mitään haittaa. Harjusta on myös tullut suuria staroja mm. Elastinen Kingfish ja Iso H, kuka voisi olla seuraava? Harjussa myös kohtaa erilaiset kulttuurit mitkä antavat jokaiselle ihmisille uuden näkemyksen asioista, Harju on myös paikka missä ketään ei syrjitä kaikki otetaan vastaan omanaitsenään. Pyydän teitä harkitsemaan Harjun purkamista uudelleen, sillä miksi viedä nuorilta omalaatuinen nuorisotalo mikä erottuu muista, missä pystyy kehittämään omaa luovaa puoltaan, pystyy tutustumaan harrastusten parissa samankaltaisiin ihmisiin (kiinnostuksen kohde sama eli yhteisiä asioita) miksi tehdä näin nuorille?
Kiitos!

Ystävällisin terveisin
Noora Rautavuori

 

Aloitteesi Harjun nuorisotalon toiminnan jatkamisesta

Hyvä Aloitteentekijä

Aloitteessasi kannat huolta siitä, että Harjun nuorisotaloa oltaisiin purkamassa, sen toimintaa Iakkauttamassa. Kyse on kuitenkin siitä, että Harju on jouduttu tilapäisesti sulkemaan. Siellä on ilmennyt paikallisia kosteus-ja mikrobivaurioita, ja ilmanvaihdossa on puutteita. Osa tiloista on edelleen käytettävissä. Studio- ja bänditiloissa on erillinen ilmanvaihto, joten nämä toiminnat jatkuvat Harjussa edelleen.

Harjussa tarvittavat korjaukset pyritään tekemään mahdollisimman nopeasti. Tavoitteena on, että Harjun nuorisotalo voidaan avata uudestaan alkuvuonna 2021. Korjauksen vaatimaa aikaa käytetään hyödyksi: Ennen talon avaamista uudelleen, Harjun toimintaa on tarkoitus kehittää yhdessä nuorten ja asukkaiden sekä järjestöjen kanssa. Kehittämisprosessin tarkka aikataulu on vielä auki. Nuorisopalvelut tulee kertomaan prosessin alkamisesta ja siihen osallistumisesta sosiaalisen median kanavissa, ja mm. http://harju.munstadi.fi/ -sivustolla. Nuorisopalvelujen henkilökunta toivoo, että Harjun toimintaa tuntevat nuoret tulevat mukaan. Olet siis hyvin tervetullut osallistumaan Harjun kehittämiseen.

Kiitän sinua aloitteestasi ja toivotan sinulle oikein mukavaa kevättä!

Lisätiedot Leena Mickwitz, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36054
Ieena.mickwitz(a)heI.fi

Nasima Razmyar
apulaispormestari

Heli Kinnula
suunnittelija
Kulttuurin ja vapaa-ajantoimiala, nuorisopalvelut
PL 5000, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI
p. 09- 310 89 144, 041 -5121 707