Käsitelty

Enemmän E-sport pelibaareja Helsinkiin

Helsingissä pelibaarit ovat harvassa joka on harmillista, koska monilla nuorilla ei ole välttämättä mahdollisuuksia hankkia pelivälineitä. Pelibaarin sisäänpääsymaksu ei saisi olla hirveän kallis, jotta nuoremmillakin olisi mahdollisuus päästä pelaamaan lempi pelejään. Pelaamisesta baarin koneilla voitaisiin periä tuntimaksua enintään 4€/h. Pelibaari ei tarvitse isoja tiloja joten sen ei pitäisi koitua ongelmaksi.

Perusteena aloitteelle toimii erinomaisesti E-sportin räjähdysmäinen kasvu ja suosio. Myöskin kaikilla nuorilla pitäisi olla oikeus päästä pelaamaan kavereiden ja tuttujen kanssa ja näin pysyä mukana virtuaalisessa kehityksessä.

Aloitteesi koskien e-sport pelibaareja

Hyvä Kasper

E-urheilun ja pelaamisen suosio on nostanut päätään rutkasti viime aikoina. Myös aloitteesi on siitä hyvä osoitus. Uusien pelibaarien / -kahviloiden suhteen onkin tällä hetkellä parempi tilanne kuin koskaan aikaisemmin Helsingissä. Tilanne tulee todennäköisesti vielä paranemaan.

Tämän vuoden puolella Helsingissä on avannut ovensa kaksi maksullista pelaamista tarjoavaa baaria / kahvilaa. Nämä ovat Gaming Lounge Helsinki Finland – GLHF (www.glhfin.fi) ja Shelter Gameroom (www.shelter.gg). Molemmat tarjoavat pelaamista tuntihintaan. Yksittäinen tunti maksaa molemmissa 4€/tunti ja useamman tunnin ostaja saa alennusta. Tarjolla on muitakin palveluita, kuten joukkueharjoitteluun tarkoitettuja yksityishuoneita.

Maksullisten pelikahviloiden lisäksi Helsingin nuorisopalvelut tarjoaa pelaamiseen mahdollisuuksia seuraavilla nuorisotaloilla: Merirasti, Viikki, Pihlajamäki, Pasila, Oulunkylä, Tapulikaupunki, Kannelmäki ja Malminkartano. Kaikissa näissä toimipaikoissa on 6-20 pelikonetta käytössä tilojen aukioloaikoina. Suosittelen olemaan yhteydessä suoraan nuorisotilojen nuoriso-ohjaajiin.

Lisätietoja aiheesta voi kysellä:
Hannes Pasanen
vastaava tuottaja
Pelitoiminta – Kulttuurisen nuorisotyön yksikkö
Nuorisopalvelut – Helsingin kaupunki
hannes.pasanen@hel.fi
09-310 79672

Kiitos aloitteestasi ja oikein mukavaa kesää sinulle!

Lisätiedot: Leena Mickwitz, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36054
leena.mickwitz(a)hel.fi
Nasima Razmyar
apulaispormestari