Käsittelyssä

Ei pakollisia välitunteja talvella

Aloite saapunut 16.1.2023
Helsingin alueella olisi vapaaehtoista jäädä sisälle kouluun talvisin, kun ulkona on liian kylmää. Tavoitteena olisi, ettei oppilaat jäätyisi ulkona. Kohderyhmänä on ala-aste ja yläaste. Pakkasraja olisi -5 ja -10 välillä ja kova tuuli vaikuttaisi myös siihen päätökseen jäädäänkö sisään tai mennäänkö ulos.
Malmin nuorten-budjetin äänestyksissä Malmin alueella, tämä ehdotus sai 312 ääntä ja oli eniten ääniä saanut ehdotus koko alueella.
Talvisin ulkona ei voi paljon pelailla tai tehdä mitään, kun on liikaa lunta tai on liukasta ja, vaikka olisi kännykällä sormet jäätyisivät.
Se vaikuttaisi myös kouluhyvinvointiin, kun oppilaat tietäisivät, etteivät heidän tarvitsisi mennä ulos pakkaseen ja he voisivat jäädä sisään välitunneilla.
Sisällä voisi pelata lautapelejä tai jäädä saliin pelaamaan. Opettajien ei tarvitsisi kinastella lasten kanssa ulos menosta ja se olisi varmaan kivampaa opettajille, jos heidän ei tarvitsisi mennä ulos valvomaan, koska hekin voisivat jäätyä, he voisivat valvoa salissa tai käytävillä mieluummin.