Koftat lumoavat makumaailmallaan

Koftat ovat pyöryköitä, joissa pääraaka-aineet voivat vaihdella lihasta kasvikseen. Ruualle ominaista on runsaista ja monipuolisista mausteista syntyvä ihastuttava makumaailma.

Koftia voidaan nauttia esimerkiksi raikkaan minttujugurttikastikkeen kera ja lisukkeeksi sopii mainiosti vaikkapa riisi tai couscous. Kokeile tuotekehityksemme helppoja reseptejä marokkolaisista koftista ja linssikoftista ja tee makumatka lämpöiseen Afrikkaan!

Marokkolaiset koftat (8 annosta)

Tarvitset:

1 kg naudan jauhelihaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2-3 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl jauhettua korianteria
1 tl juustokuminaa
0,5 tl jauhettua neilikkaa
0,5 tl savupaprikajauhetta
1 tl kuivattua minttua
1 tl chilijauhetta
ripaus kardemummaa

Toimi näin

Hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuori bataatti ja leikkaa se noin puolentoista sentin kuutioiksi.

Kuumenna paistinpannulla öljy. Ruskista broilerin fileesuikaleet. Lisää sipulit, valkosipulit ja mausteet, freesaa hetki. Lisää tomaattipyree ja freesaa vielä hetki. Lisää bataatit, tomaattimurska ja vesi. Hauduta hiljalleen n. 30 min, kunnes bataatit ovat kypsyneet. Lisää suola, sokeri ja sitruunamehu. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan vettä ja suurusta kastiketta kevyesti.

Tarjoa lisukkeena esim. keitettyä riisiä.

Linssikoftat (8 annosta)

Tarvitset:

n. 600 g vihreitä säilykelinssejä
2 kananmunaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
0,5 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl jauhettua korianteria
1 tl juustokuminaa
0,5 tl jauhettua neilikkaa
0,5 tl savupaprikajauhetta
1 tl kuivattua minttua
1 tl chilijauhetta
ripaus kardemummaa
1,5 dl herneproteiinirouhetta
2 rkl perunajauhoja
1 dl perunasosehiutaleita
1,5 dl rypsiöljyä

Rypsiöljyä paistamiseen,

Toimi näin:

Leikkaa sipulit mahdollisimman pieneksi silpuksi ja murskaa valkosipulinkynnet. Valuta linssit ja ota talteen tarvittava määrä lientä. Muussaa linssejä hieman rikki. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti sekaisin. Anna massan tekeytyä n. 15 minuuttia. Muotoile massasta kahden lusikan avulla n. 50 g painoisia pyöryköitä tai puikuloita.

Kuumenna paistinpannulla öljy. Paista koftat kypsäksi kuumalla pannulla välillä käännellen. Tarjoa lisukkeena esim. minttujogurttia.

Minttu-jogurtti (n. 8 annosta)

Tarvitset:

5 dl paksua Turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunamehua
2 tl kuivattua minttua
0,5 tl suolaa

Toimi näin:

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä kylmässä vähintään muutama tunti.

Avainsanat