Östersundomin leirikeskuksen käyttövuorojen varaaminen

Helsingin kaupungilla on moneen käyttötarkoitukseen sopivia tiloja nuorisotaloissa, leirikeskuksissa ja muissa toimipisteissä ympäri kaupunkia. Nuorten ryhmät, järjestöt, yhdistykset sekä muut toimijat voivat varata näitä tiloja omaan käyttöönsä esimerkiksi ryhmä- ja leiritoiminnan järjestämiseen.​​

Vuoroja haetaan Nuorisopalveluiden lomakkeilla tai Varaamo-palvelussa. Tiloissa sovelletaan Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan hyväksymiä vuokria.

Käyttövuoroja jaettaessa ovat etusijalla helsinkiläiset nuorisojärjestöt ja nuorten ryhmät, joille käyttövuorot ovat maksuttomia.

Hakuaikataulu

  • Haku leiri- ja kurssitoimintaan vuodelle 2023 on päättynyt 15.9.2022. Mahdollisia vapaaksi jääneitä vuoroja voi kysellä 2.1.2023 alkaen sähköpostiosoitteesta ymparistotoiminta@hel.fi

Hae nuorisopalveluiden tiloja kaudelle 2023-24

Järjestöt, yhdistykset sekä muut toimijat ja ryhmät voivat hakea säännöllistä, viikoittaista vuoroa nuorisotoiminnan tiloista vähintään kolme kuukautta kestävään toimintaan. Tiloja kaudelle syksy–kevät haetaan huhtikuun viimeiseen arkipäivään mennessä.

Nuorisotilojen kausivaraushaku syksyn 2023 ja kevään 2024 toimintaan (14.8.2023 – 26.5.2024) alkaa tiistaina 4.4.2023 ja päättyy perjantaina 28.4.2023 klo 16:00. Haku toteutetaan uudistuvan Varaamon väliaikaisessa osoitteessa tilavaraus.hel.fi 

Östersundomin leirikeskuksen sali ja ryhmätilahuone kuuluvat haettaviin tiloihin.  Huom! Kausivaraushaku ei koske yöpymistoimintaa.

Tee yksittäinen varaus leirikeskukseen

Osa yksittäisvuoroista tulee varattavaksi Varaamo-palveluun.

Mikäli saat ohjeen hakea vuoroa käyttövuorohakemus-lomakkeella,  lataa lomake täältä. Lomake tulee toimittaa siihen toimipaikkaan, mistä halutaan varata tila.

Saatuasi käyttövuoron, ole vähintään kaksi viikkoa ennen vuorosi alkua yhteydessä toimipaikkaan ja sovit avaimien luovutuksesta ja tilaan perehdytyksestä.

Hae tiloja yöpymistoimintaan ajalle 1.1. – 31.12.2024

Tiloja leiri- ja kurssitoimintaan tulevalle vuodelle voi hakea 15.9.2023 klo 16:00 mennessä. Voit hakea vuoroja sähköisesti tai kirjeitse niille tarkoitetuilla lomakkeilla.

Sähköpostitse:
ymparistotoiminta@hel.fi

Kirjeitse:
Käyttövuorot / toimipaikan nimi
PL 84404
00099 Helsingin kaupunki

  • Leiri- ja kurssikeskuksista vuoroja seuraavalle vuodelle haetaan 15.9. klo 16:00 mennessä (määräajan ollessa lauantai tai pyhäpäivä, haku päättyy edellisenä arkipäivänä).

Lomakkeet

Tilojen käyttövuoroja haetaan niille tarkoitetuilla lomakkeilla.

Saatuasi käyttövuoron olethan vähintään kaksi viikkoa ennen vuorosi alkua yhteydessä toimipaikkaan ja sovit avaimien luovutuksesta ja tilaan perehdytyksestä.

Hinnasto

Tilojen käyttö ja palvelut jakautuvat maksuttomaan ja maksulliseen käyttöön.

Nuorisopalveluiden muut tilat, järjestötiedote ja avustukset

Helsingin kaupungilla on nuorisotaloja ja muita toimitiloja ympäri kaupunkia, joista järjestöt ja ryhmät voivat hakea käyttövuoroja esimerkiksi päiväleiritoimintaan.

Lisätietoja:
Varaa tiloja toimintaan

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvässä sähköisessä järjestötiedotteessa kerrotaan yhdistyksille ja nuorten ryhmille avustuksista ja muista palveluista sekä nuorisopalvelujen ajankohtaista asioista.

Lisätietoja:
Kumppanuusyksikön järjestötiedote

Kaupunki tukee vuosittain helsinkiläisiä varhaisnuoriso- ja nuorisoyhdistyksiä, yhdistysten varhaisnuoriso- ja nuorisojaostoja sekä nuorten ryhmiä. Avustusmuodot ovat: vuosiavustukset eli toiminta-, palkkaus- ja loma-aikojen leiriavustus sekä ympäri vuotta haettavat projektiavustukset. 

Lisätietoja:
Nuorisotoiminnan avustukset

Avainsanat