Pohjois-Helsingin kesätyöhanke 2021

Pohjoisen Puurtajat – kesätöitä ja apua kesäaskareisiin -hanke toteutetaan pohjoisen suurpiirin (Maunula, Länsi-Pakila, Tuomarinkylä, Oulunkylä ja Itä-Pakila) alueella kesällä 2021. Hanke tuo alueen asukkaita ja toimijoita yhteen nuorten kesätyönhakijoiden kanssa. Idea on tullut alueen asukkailta Omastadin eli Helsingin osallistuvan budjetoinnin kautta.

Jos haluat palkata työntekijän nimenomaan kesäsetelillä voit ilmoittaa paikan sivun ylälaidan linkistä. Muut avoimet työtehtävät voit ilmoittaa sivulla:
http://www.facebook.com/pohjoisenpuurtajat

Onko sinulla pienikin työtehtävä tai askare, johon tarvitset apukädet tai voisit antaa jonkun muun tehtäväksi? Tee merkittävä teko ja anna se tehtäväksi oman alueesi nuorelle. Se on sinulle helppoa ja edullista ja näin autat oman alueesi nuorta ottamaan tärkeitä ensiaskeleita työelämään.

Työtehtävän kesto voi olla muutaman tunnin työkeikasta pidempi aikaiseen kesätyöhön. Lyhyestäkin työmahdollisuudesta hyötyvät kaikki!

Kesätöitä ja apua kesäaskareisiin

Kesätöitä ja apua kesäaskareisiin on OmaStadi hanke, jossa idea lähti liikkeelle siitä, että halutaan mahdollistaa nuorille oman alueen kesätyöpaikkoja ja sitä kautta työkekemusta.

Alueen asukas

Löytyykö sinulta jokin askare, johon tarvitset apukädet tai voisit antaa jonkun muun tehtäväksi? Tee merkittävä teko ja anna se tehtäväksi oman asuinalueesi nuorelle. Näin autat oman alueesi nuorta ottamaan tärkeitä ensiaskeleita työelämään.

Työtehtävät voivat olla mitä tahansa nuorelle sopivia tehtäviä esimerkiksi ruohon leikkaaminen, koiran ulkoiluttaminen, kaupassa käyminen, ikkunoiden peseminen sekä monet muut yksinkertaiset kotityöt. Tehtävä voi olla haastavampikin tehtävä jonka itse osaat ja nuori toimii apulaisenasi.

Palkanmaksun, vakuutuksien ja työnantajamaksujen hoitamiseen löytyy useita käteviä ratkaisuja ja myös kesäsetelin hyödyntäminen palkkauksen tukena on mahdollista. Opastamme eri vaihtoehdoista ja tarvittaessa autetaan henkilökohtaisesti. 

Yritys tai muu toimija

Onko yrityksellänne, yhdistyksellänne, verkostollanne tai vaikka taloyhtiöllänne tarjota työtehtäviä oman alueen nuorelle?  Voitte hyödyntää kesäsetelin pidempään kesätyöhön tai palkata nuoren, vaikka muutamaksi tunniksi apuun. Osallistu tapahtumaamme jossa pääset kertomaan toiminnastasi ja tulemme käymään vierailuilla jakamaan sosiaalisessa mediassa työnantajien kokemuksia. Ole yhteydessä niin autamme löytämään sopivan ratkaisun nuoren työllistämiseksi.

Oletko Pohjois-Helsingissä asuva 9. luokkalainen tai yli 15 vuotias nuori? Oletko kiinnostunut kesätöistä tai lyhyistä työtehtävistä tulevana kesänä?

Nyt on aika hakea kesätöitä oman alueesi yrityksiltä, yhdistyksiltä ja yksityishenkilöiltäkin. Järjestämme kevään aikana opastusta ja tapahtumia työnhakusi tueksi. Viestimme niistä paikallisen nuorisotyön, koulujen sekä sosiaalisen median kautta.

Haluatko mukaan? Ota yhteyttä

Sami Komppula
sami.komppula@hel.fi
040 487 9126

Avainsanat