Mistä löydän kesätöitä?

Ilmoituksia kesätyöpaikoista alkaa ilmestyä heti tammikuussa, mutta suurin osa 16-17-vuotiaiden työpaikoista tulee hakuun helmikuun aikana.

Hakuaika kaupungin kesätyöpaikkoihin alkaa 7.2.2022 ja päättyy 28.2.2022 klo 16.00. Kaikkia kesätöitä haetaan osoitteessa helsinkirekry.fi. Sivustoa kannattaa seurata aktiivisesti, sillä uusia paikkoja tulee hakuun lähes viikoittain kevään mittaan.

Kalenterivuoden aikana 16 ja 17 vuotta täyttävien nuorten, erityistä tukea työllistymiseen tarvitsevien 16–29-vuotiaiden kesätyöntekijöiden ja Siisti kesä! -hankkeen kesätyöntekijöiden hakuaika alkaa 7.2.2022 ja päättyy 28.2.2022 klo 16. Siisti kesä! -hanke tarjoaa 16-20-vuotiaille nuorille kesätyöpaikan kaupungin puhtaanapidon parissa. Hankkeen työntekijät pitävät puistot, aukiot, kadunvarret sekä liikunta- ja uimapaikat siistinä.

Kesäsetelipaikkoja (9.luokkalaisille) löytyy kesäsetelisivulta jo tammikuussa ja paikat lisääntyvät pitkin kevättä.

Miten hakea kesätöitä?

  • Töitä etsiessä kannattaa pitää silmät ja korvat auki, sillä vinkkejä työpaikoista voi löytää melkein mistä vain. Kannattaa hyödyntää myös ystävien, tuttujen ja sukulaisten kontakteja. Mitä enemmän tiedustelee ja kyselee, sitä todennäköisempää on, että saat tietoosi ”jonkun jossain, joka tarvitsisi kesätyöntekijää”.
  • Työpaikoille voi myös kävellä reippaasti sisään ja kysyä suoraan, olisiko paikkaan mahdollista päästä kesätöihin.
  • Seuraa myös aktiivisesti sosiaalista mediaa. Yritykset mainostavat kesätyöpaikkojaan ja erilaisia unelmien kesätyö -hankkeitaan usein juuri somessa.

HUOM! Alueen nuorisotaloilta kannattaa aina kysyä apua kesätyönhakuun. Monet nuorisotalot järjestävät myös Kesätyöinfoja.

Tsemppiä kesätöiden hakuun!

Käy etsimässä kesätöitä vaikka täältä:

Tutustu työelämään ja tienaa on kahden viikon mittainen kesätyökokemus nuorille. Palkka kahdesta viikosta on 335 euroa. Kesätyöharjoittelu on suunnattu peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, lukiolaisille ja valmentavassa koulutuksessa oleville. Olennaista on, että et opiskele ammattiin, eikä sinulla ole tutkintoa. Jo 13-vuotias voi päästä töihin, mikäli täyttää samana vuonna 14 vuotta.

Tietoa kesätöistä

Paljon tietoa kesätöistä löydät esimerkiksi täältä:
https://tat.fi/nuoret/
https://kesaduuni.org/

Kannattaa myös käydä tutustumassa Job´d keikkatöihin, joissa ei vaadita lainkaan aikaisempaa työkokemusta. Job’d mahdollistaakin tuhansia ensimmäisiä työkokemuksia 15 vuotta täyttäneille helsinkiläisille nuorille. Työtehtäviä on tarjolla mm. tapahtumissa ja ikäihmisten auttamisessa. Lataa ja rekisteröidy myös Work Pilots sovellukseen, josta löydät mm. Job’d sekä muita työkeikkoja.

Tutustu Treamer työnvälityssovellukseen, josta löydät monia nuorille sopivia työtehtäviä ja voit päästä hankkimaan arvokasta työkokemusta keikkatöissä.

Avainsanat